Οι Μάγια θυσίαζαν αγόρια και όχι κορίτσια, λέει αρχαιολόγος
Τα θύματα της ανθρώπινης θυσίας που έκαναν οι Μάγια στο Μεξικό ήταν κατά πάσα πιθανότητα αγόρια και νεαροί άνδρες και όχι παρθένες κοπέλες, όπως θεωρείτο μέχρι σήμερα, δήλωσαν αρχαιολόγοι την Τρίτη. Οι Μάγια συνήθιζαν να πετούν τα παιδιά σε σπηλιές γεμάτες με νερό.
91
Τα θύματα της ανθρώπινης θυσίας που έκαναν οι Μάγια στο Μεξικό ήταν κατά πάσα πιθανότητα αγόρια και νεαροί άνδρες και όχι παρθένες κοπέλες, όπως θεωρείτο μέχρι σήμερα, δήλωσαν αρχαιολόγοι την Τρίτη. Οι Μάγια συνήθιζαν να πετούν τα παιδιά σε σπηλιές γεμάτες με νερό.
Ο αρχαιολόγος Γκιγιέρμο ντε Αντα του πανεπιστημίου του Γιουκατάν μελέτησαν τα κόκαλα 127 πτωμάτων που ανακάλυψαν στον πάτο αυτών των σπηλιών και ανακάλυψαν ότι το 80% ήταν κατά πάσα πιθανότητα αγόρια, ηλικίας 3 έως 11 ετών.
Το υπόλοιπο 20% ήταν ενήλικοι άνδρες. Μερικά παιδιά τα πετούσαν στις σπηλιές ζωντανά, ενώ σε άλλα αφαιρούσαν τα μέλη. Μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι θυσιάζονταν μικρά κορίτσια, εξαιτίας των χρυσαφικών που βρέθηκαν κοντά στα λείψανά τους.
Ιερείς των Μάγια στην πόλη Τσίτσεν Ίτζα στη χερσόνησο του Γιουκατάν θυσίαζαν παιδιά ζητώντας από τους θεούς βροχή και έφορα λιβάδια, πετώντας τα στις σπηλιές, οι οποίες θεωρούσαν ως πύλες στον κάτω κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος


