Συμφωνία μεταξύ των στούντιο του Χόλιγουντ και του συνδικάτου των σκηνοθετών
Σε συμφωνία για την ανανέωση του μεταξύ τους συμβολαίου κατέληξαν οι κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί του Χόλιγουντ με το συνδικάτο των σκηνοθετών. Η συμφωνία εκτιμάται ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τον τερματισμό της απεργίας των σεναριογράφων.
71
Σε συμφωνία για την ανανέωση του μεταξύ τους συμβολαίου κατέληξαν οι κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί του Χόλιγουντ με το συνδικάτο των σκηνοθετών.
Την ίδια ώρα ωστόσο συνεχίζεται η αντιπαράθεση των εταιρειών παραγωγής με τους σεναριογράφους, οι οποίοι απεργούν από τις 5 Νοεμβρίου του 2007.
Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA), η νέα συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή το καλοκαίρι, αφού λήξει το συμβόλαιο που ισχύει σήμερα, και προβλέπει την αύξηση των μισθών και των δικαιωμάτων των δημιουργών από την εκμετάλλευση των έργων τους μέσω του Διαδικτύου.
Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Κινηματογράφου (AMPTP) χαιρέτισε τη συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος με τους σεναριογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές την Παρασκευή
- Μυστικά, γκρίζες ζώνες και παράδοξα του μειωμένου 30% ΦΠΑ
- Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Απορρίφθηκε το αίτημα για νέα δίκη, παραμένει ανοιχτή η κατηγορία βιασμού
- Σηκώνεσαι κι ακόμα είναι σκοτάδι; Πως θα κάνεις το πρωινό ξύπνημα πιο εύκολο
- Θεαματικά λάθη ιατρικής συμβουλής από πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
- Πού τελειώνει το «Δόγμα Ντονρόε»; – H Κούβα ως ο επόμενος «αδύναμος κρίκος»





