Η «Χαρτορίχτρα» του Γύζη σε δημοπρασία του οίκου Bonhams
Μετά τον πίνακα «Παππούς και εγγονός» που θα δημοπρατηθεί στο φθινοπωρινό Greek Sale του οίκου Sothebys, άλλος ένας πίνακας του Νικολάου Γύζη θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams. Η «Χαρτορίχτρα» εκτιμάται ότι μπορεί να πουληθεί έως και 220.000 ευρώ.
91
Μετά τον πίνακα «Παππούς και εγγονός» που θα δημοπρατηθεί στο φθινοπωρινό Greek Sale του οίκου Sothebys, άλλος ένας πίνακας του Νικολάου Γύζη θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams. Η «Χαρτορίχτρα» εκτιμάται ότι μπορεί να πουληθεί έως και 220.000 ευρώ.
Το έργο ανακαλύφθηκε σε ιδιωτική συλλογή στην Αθήνα και χρονολογείται το 1886. Αποτελεί ένα δείγμα της πιο δημιουργικής περιόδου του καλλιτέχνη που θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής ζωγραφικής κατά τον 19ο αιώνα. Πρόκειται για την τρίτη παραλλαγή του ίδιου θέματος (οι άλλες δύο βρίσκονται στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και της Τράπεζας της Ελλάδος).
Η «Χαρτορίχτρα» εκτιμάται από τους Βonhams ότι θα κινηθεί μεταξύ 148.000 και 220.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.
Εκείνη την περίοδο ο Ν.Γύζης ζωγράφισε τους πίνακες «Κρυφό σχολειό», «Εαρινή συμφωνία» και «Το τάμα». Οι πίνακες του Γύζη ασχολούνται με τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραϊβική: 4 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον σκάφους
- Ιταλία: Παραιτήθηκε και η υπουργός Τουρισμού στη σκιά της κυβερνητικής ήττας στο δημοψήφισμα
- Η Ρωσία στέλνει drones στο Ιράν – Πεσκόφ: Fake news, απλώς υπάρχει διάλογος
- Το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο» στο Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, σε περίπτωση χερσαίας εισβολής των ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η πληγή ανοίγει, το απόστημα σπάει
- Τουρισμός: Μια μαγειρική εκπομπή του Netflix αλλάζει τα δεδομένα




