30

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου άνοιξε για το κοινό το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Για μια ακόμα φορά φιλοξενείται στον πεζόδρομο της Δ.Αρεοπαγίτου με ανανεωμένα περίπτερα.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε τέσσερις προσωπικότητες: τη Μαρία Κάλλας (30 χρόνια από το θάνατό της), τον Νίκο Εγγονόπουλο (100 χρόνια από τη γέννησή του), τον Νίκο Καζαντζάκη (50 χρόνια από το θάνατό του) και τον Διονύσιο Σολωμό (150 χρόνια από το θάνατό του).

Για το αφιέρωμα, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Στο φετινό φεστιβάλ, οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν τον δείκτη νοημοσύνη τους, με το τεστ νοημοσύνης του ελληνικού τμήματος της MENSA.

Το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα εγκαινιαστεί επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την ερχόμενη Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ