Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με πρόστιμα απειλεί η ΕΕΤΤ τον ΟΤΕ για τις καθυστερήσεις στις συνδέσεις DSL

Με πρόστιμα απειλεί η ΕΕΤΤ τον ΟΤΕ για τις καθυστερήσεις στις συνδέσεις DSL

Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου βομβαρδίζουν καθημερινά την ΕΕΤΤ με καταγγελίες για τις καθυστερήσεις στις συνδέσεις γρήγορου Internet του OΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων και πλέον οι αρμόδιες αρχές απειλούν με πρόστιμα.
Η άποψή σας

27

Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου βομβαρδίζουν καθημερινά την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με καταγγελίες για τις καθυστερήσεις στις ευρυζωνικές συνδέσεις DSL του OΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων και πλέον οι αρμόδιες αρχές απειλούν με πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν «Τα Νέα», η ΕΕΤΤ έχει διαπιστώνει ότι για το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ευθύνεται ο OΤΕ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έστειλε τελεσίγραφο στη διοίκηση του OΤΕ, σύμφωνα με το οποίο εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και μετά τις 15 Ιουνίου θα προχωρεί πλέον στην επιβολή ημερησίων προστίμων.

Η ΕΕΤΤ ζητεί από τον OΤΕ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με εκκρεμή αιτήματα καταναλωτών που θέλουν να αποδεσμευτούν από το πάγιο του OΤΕ και να μεταπηδήσουν σε άλλη εταιρεία.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, απαντώντας σε καταγγελίες των Tellas, Teledome, Vivodi και Forthnet, αναφέρει ότι ο OΤΕ υποχρεώνεται πλέον να αποκαταστήσει άμεσα και ουσιαστικά τις βλάβες συνδρομητών της Vivodi ως τις 15 Ιουνίου.

Επίσης, ο OΤΕ καλείται να ενεργοποιήσει ώς τις 15 Ιουνίου συνδέσεις που έχουν ζητήσει συνδρομητές μέσω της Vivodi (συνδέσεις χωρίς την πληρωμή μηνιαίου παγίου στον OΤΕ), καθώς οι αιτήσεις τους εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμα, η ΕΕΤΤ ζητεί από τον OΤΕ να παραδώσει στις Tellas, Teledome, Vivodi και Forthnet, περίπου 42.600 πρόσθετα ζεύγη συνδετικού καλωδίου, για την εξυπηρέτηση αιτημάτων τοπικού βρόχου των καταναλωτών έως το τέλος Ιουνίου.

Η ΕΕΤΤ ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων, θα επιβάλλει στον OΤΕ χρηματικές κυρώσεις ανά ημέρα καθυστέρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο