Έκθεση με βιβλία μινιατούρες εγκαινιάστηκε στη Νέα Υόρκη
Πολλοί θα χρειαστούν γυαλιά πρεσβυωπίας για να απολαύσουν την έκθεση «Βιβλία Μινιατούρες: 4.000 χρόνια μικροσκοπικών θησαυρών» που άνοιξε την Τετάρτη στο Grolier Club της Νέας Υόρκης. Πρόκειται στην ουσία για μια ολόκληρη βιβλιοθήκη για κουκλόσπιτα.
36
Πολλοί θα χρειαστούν γυαλιά πρεσβυωπίας για να απολαύσουν την έκθεση «Βιβλία Μινιατούρες: 4.000 χρόνια μικροσκοπικών θησαυρών» που άνοιξε την Τετάρτη στο Grolier Club της Νέας Υόρκης.
Η έκθεση -μια ολόκληρη βιβλιοθήκη για κουκλόσπιτα- περιλαμβάνει βιβλία με μέγεθος από ένα χιλιοστό έως οκτώ εκατοστά.
Οι αρχαιότερες από τις μινιατούρες, σκαλισμένα πλακίδια των Βαβυλώνιων από την αρχαία Μεσοποταμία, χρονολογούνται στο 2325 π.Χ.
Από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα είναι επίσης το Galileo a Madama Cristina de Lorena,το μικρότερο βιβλίο που έχει τυπωθεί ποτέ με στοιχειοθεσία. Ο στοιχειοθέτης που ανέλαβε τη λεπτοδουλειά των 207 σελίδων λέγεται ότι έβλαψε τελικά την όρασή του, σχολιάζει στο Reuters ο Τζούλιαν Έντισον, συλλέκτης μικροσκοπικών βιβλίων.
Η έκθεση με τα… ψιλά γράμματα περιλαμβάνει επίσης εικονογραφημένα βιβλία αλλά και μίνι κλασσικά έργα, όπως η Βίβλος καιτο Πολύ Κακό για το Τίποτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]


