Κοινή πρόταση ψηφίσματος του Ευρωκοινουβουλίου καταδικάζει την ομοφοβία
Κοινή πρόταση ψηφίσματος υιοθέτησε την Πέμπτη, με ψήφους 325 υπέρ - 124 κατά και 250 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας την ομοφοβία. Ειδική αναφορά γίνεται για την περίπτωση της Πολωνίας, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
71
Κοινή πρόταση ψηφίσματος υιοθέτησε την Πέμπτη, με ψήφους 325 υπέρ – 124 κατά και 250 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας την ομοφοβία. Την κοινή πρόταση υπέβαλαν οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και η Ενωτική Αριστερά.
Στο ψήφισμα γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην Πολωνία και καταδικάζονται «οι δηλώσεις παρακίνησης στο μίσος και τη βία των ηγετών του Κόμματος Ένωσης των Πολωνικών Οικογενειών και ιδίως του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας».
Ο εν λόγω υπουργός «ανακοίνωσε νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει απολύσεις, πρόστιμα ή ποινή φυλάκισης για διευθυντές σχολείων και μαθητές σε περίπτωση ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ) στα σχολεία, καθώς και απολύσεις στους εκπαιδευτικούς που αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους».
Μεταξύ άλλων, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από τις αρμόδιες πολωνικές αρχές «να μην προτείνουν ή θεσπίσουν νόμο, όπως αυτός που περιγράφεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό».
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η πολωνική κυβέρνηση απέλυσε τον επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών και απαγόρευσε τη διανομή επίσημου εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των διακρίσεων. Επίσης, η Πολωνή διαμεσολαβήτρια για τα παιδιά δήλωσε ότι καταρτίζει κατάλογο θέσεων εργασίας, για τις οποίες είναι ακατάλληλοι οι ομοφυλόφιλοι.
Οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι «η ΕΕ είναι πάνω απ όλα μια κοινότητα αξιών, όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και η ισότητα και η αποφυγή των διακρίσεων, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες αξίες της».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Mortgage Rates in Greece Hit Nine-Year Low as Lending Rebounds
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442