Πρεμιέρα για τη «Μάνα Κουράγιο», από το Εθνικό Θέατρο
Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ Μάνα Κουράγιο παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, στη σκηνή Κοτοπούλη-Ρεξ. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου. Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε την Παρασκευή 9 Μαρτίου.
43
Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ Μάνα Κουράγιο παρουσιάζει από την Παρασκευή 9 Μαρτίου το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Κοτοπούλη-Ρεξ (Πανεπιστημίου 48).
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διεθυντή του Εθνικού, Νίκου Κούρκουλου, που έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου, σε ηλικία 73 ετών.
Το αριστουργηματικό έργο του Μπρεχτ παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο.
Η πρώτη παρουσίασή του είχε γίνει το 1991, σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη, με τη Νέλλη Αγγελίδου στον κεντρικό ρόλο.
Φέτος ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Την Μάνα Κουράγιο ερμηνεύει η Αντιγόνη Βαλάκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;


