Ειδική ρύθμιση για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες στα κριτήρια επιτήρησης
Σε ειδική ρύθμιση που εξαιρεί τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα από τα κριτήρια με τα οποία υπάγονται σε επιτήρηση οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ δίνοντας πολύτιμη ανάσα σε συγκεκριμένες τράπεζες.
Σε ειδική ρύθμιση που εξαιρεί τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα από τα κριτήρια με τα οποία υπάγονται σε επιτήρηση οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΧΑ αποφάσισε:
Α) Την συμπλήρωση της απόφασης 39 /2006 σχετικά με την εξειδίκευση των κριτηρίων υπαγωγής στην επιτήρηση ως εξής:
1) Τα κριτήρια 1α & 1β του άρθρου 212 του κανονισμού (συσσωρευμένες ζημιές μεγαλύτερες από τα ίδια κεφάλαια και διαμόρφωση ιδίων κεφαλαίων σε επίπεδο μικρότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου) δεν θα εξετάζονται για τις εταιρείες που ανήκουν στους κλάδους τραπεζών, εταιρειών επενδύσεων, γενικών ασφαλειών, ασφαλειών ιδιοκτησίας και ζημιών, επειδή οι εταιρίες αυτές υπόκεινται σε ειδική εποπτεία από αρμόδιες αρχές.
2) Επίσης, τα ίδια κριτήρια δεν θα εφαρμόζονται κατά την εξέταση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, στις εταιρείες, οι οποίες έχουν λάβει απόφαση στη γενική συνέλευση των μετόχων τους, για τη λήψη μέτρων, μετά την υλοποίηση των οποίων δεν θα συντρέχουν λόγοι εφαρμογής των εν λόγω κριτηρίων.
Β) Την συμπλήρωση της απόφασης 40 /2006, σχετικά με την εξειδίκευση των κριτηρίων υπαγωγής στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών ως εξής:
Για την εξέταση πλήρωσης του κριτηρίου 1δ του άρθρου 211 του κανονισμού (χαμηλή παραγωγική δραστηριότητα συνιστάμενη σε ετήσιο κύκλο εργασιών μικρότερο από 3.000.000 ευρώ), θα συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως έσοδα των εταιρειών που ανήκουν στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Αρση επιτήρησης για Σωληνουργία Κορίνθου
Το ΔΣ του ΧΑ αποφάσισε επίσης την άρση της επιτήρησης των μετοχών της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ και τη μεταφορά της στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης της αγοράς αξιών, από τις 2 Μαρτίου 2007, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό του ΧΑ.»
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας