Αύξηση κερδών κατά 24,6% για την Alpha Bank το 2006
Αυξημένα κατά 24,6% παρουσιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το 2006, σε σχέση με το 2005 και διαμορφώθηκαν σε 626 εκατ.ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή.
Αύξηση 24,6% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το 2006, σε σχέση με το 2005 και διαμορφώθηκαν σε 626 εκατ.ευρώ, χωρίς την έκτακτη φορολόγηση των αποθεματικών.
Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 25% έναντι του αναπροσαρμοσμένου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή της προηγουμένης χρήσεως.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος αναφέρει ότι η κερδοφόρος ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της τράπεζας, με διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στην πελατεία παραμένει στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεών της.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης 2006 που ανακοινώθηκαν, οι χορηγήσεις ανήλθαν σε 33,2 δις ευρώ (αύξηση 17,3%), με τις χορηγήσεις προς ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα να αυξάνονται κατά 20,4% και τις χορηγήσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά 35,8%.
Τα αποταμιευτικά κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 10,4% κι έφτασαν στα 41,2 δις ευρώ, ενώ οι καταθέσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων εκδόσεως Alpha Bank που διατίθενται στην πελατεία, έφτασαν στα 26,8 δις ευρώ (αύξηση 14,8%).
Τα κεφάλαια πελατείας private banking διευρύνθηκαν κατά 15,9%, φτάνοντας στα 4,9 δις ευρώ και οι καταθέσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ανήλθαν στα 3,6 δισ. ευρώ (αύξηση 37,8%).
Γενικότερα, η παρουσία της Alpha Bank στην περιοχή ενισχύθηκε σημαντικά το 2006. Το δίκτυό της επεκτάθηκε με 94 νέα καταστήματα (40 στην Ρουμανία, 30 στην Βουλγαρία, 14 στην Σερβία, 5 στην Αλβανία, 3 στην ΠΓΔΜ και 2 στην Κύπρο) και πλέον αριθμεί 270 καταστήματα και αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω έτσι, ώστε το 2008 να έχει άνω των 500 καταστημάτων στην περιοχή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας