Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων έξω από το κτίριο της ΔΕΘ
Πρόβειο γάλα, μαλλί και κοπριά πέταξαν κτηνοτρόφοι στο οδόστρωμα μπροστά από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές, με τις οποίες οι γαλακτοβιομηχανίες αγοράζουν τα προϊόντα τους.
91
Πρόβειο γάλα, μαλλί και κοπριά πέταξαν κτηνοτρόφοι στο οδόστρωμα μπροστά από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, αποκλείοντας την Εγνατία, την Πέμπτη.
Οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν με αφορμή την έναρξη της Έκθεσης «Ζωοτεχνία» για να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές, με τις οποίες οι γαλακτοβιομηχανίες αγοράζουν τα προϊόντα τους.
«Πέρυσι, πουλούσαμε πρόβειο γάλα με 97 λεπτά το κιλό και φέτος 80 και 70 λεπτά» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Αγ.Μόδεστος», Γιάννης Σκούφας.
Οι συγκεντρωμένοι κτηνοτρόφοι κατήγγειλαν την ύπαρξη καρτέλ από τις 29 γνωστές γαλακτοβιομηχανίες της χώρας και μίλησαν για «συμφωνία κυρίων» με την κυβέρνηση.
Ζήτησαν την εντατικοποίηση ελέγχων του ΕΛΟΓ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και των τελωνειακών αρχών για τα εισαγόμενα προϊόντα. Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων να παραδίδονται στους ίδιους και όχι στις γαλακτοβιομηχανίες.
Την Παρασκευή, οι κτηνοτρόφοι θα συναντηθούν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με τον υφυπουργό Γεωργίας Αλέξανδρο Κοντό και εκπροσώπους του ΕΛΟΓ, για να θέσουν τα αιτήματα τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Χέντο Τούρκογλου πρόκειται να ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA (pic)
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση
- Haaretz: Για να κηρύξει νίκη ο Νετανιάχου, πρέπει να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια με τον Λίβανο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε αιχμάλωτο το 9χρονο παιδί του επί έναν χρόνο – Βρέθηκε γυμνό και υποσιτισμένο
- LIVE: Γουέστ Χαμ – Γουλβς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442