Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές. Ανακάμπτει η Intralot.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,52% στις 4.652,32 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 68,2 εκατ. ευρώ.
«Κατά την σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμών κερδών, καθώς το ΧΑ βρίσκεται σε μεταίχμιο στο οποίο αναζητούνται αφορμές για υγιή διόρθωση» είπε η Praxis International Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται η Intralot (+5,58% στα 25,72 ευρώ) μετά την βουτιά 14,10% την Δευτέρα εν μέσω εικασιών ότι η εταιρεία ίσως απωλέσει την διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία.
«Οι επενδυτές αναμένουν θετικό αποτέλεσμα στη νομική διαμάχη αναφορικά με το αθλητικό στοίχημα στην Τουρκία» είπε στο Reuters αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Απώλειες σημειώνουν τα περισσότερα blue chips, όπως η Εθνική (-0,21% στα 37,52 ευρώ), ο ΟΠΑΠ (-0,65% στα 30,76 ευρώ) και η ΔΕΗ (-1,06% στα 20,62 ευρώ). Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,86% στα 23,34 ευρώ.
Σε αρνητικό πρόσημο Πειραιώς (-1,20% στα 26,38 ευρώ), Marfin Popular (-0,69% στα 8,58 ευρώ), Κύπρου (-1,47% στα 12,04 ευρώ) και Marfin Financial (-1,96% στα 48,90 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,49%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει απώλειες 0,11% ενώ ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 0,32%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 58 ενισχύονται, 134 υποχωρούν και 194 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442