71

Διάσημοι σταρ όπως ο σερ Έλτον Τζον και ο Στινγκ, αλλά και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ «συνόδευσαν» τον… πρωτάρη στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ, στην κινηματογράφο της πλατείας Λέστερ του Λονδίνου, όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Καζίνο Ρουαγιάλ.

Η ταινία βασίζεται στο πρώτο βιβλίο που γράφτηκε από τον Ίαν Φλέμινγκ για τον υπερκατάσκοπο Τζέιμς Μποντ, πριν ακόμα πάρει τη διάκριση 00, η οποία του έδινε το δικαιώμα να σκοτώνει.

Στην 21η ταινία της σειράς το ρόλο του Μποντ ανέλαβε ο Ντάνιελ Κρεγκ, επιλογή που αμφισβητήθηκε έντονα, ξεκινώντας από το γεγονός ότι είναι ξανθός και με ήπιο χαρακτήρα. Ο Κρεγκ είναι ο δεύτερος Αγγλος -μετά τον Ρότζερ Μουρ- που αναλαμβάνει να ερμηνεύσει το ρόλο.

Όταν του ζήτησαν να συγκρίνει τον εαυτό του με τους πέντε προκατόχους του, ο Kρεγκ απάντησε: «Δεν εξαρτάται από μένα η σύγκριση. Εγώ προσπάθησα να κάνω μια καλή ταινία».

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, βοηθούμενος και από το σενάριο, επέφερε μια σειρά αλλαγών στο χαρακτήρα του ήρωα. Ο νέος Μποντ ιδρώνει, ματώνει, ερωτεύεται -το λάθος πρόσωπο- και, όταν τον ρωτούν το κλασικό για το μαρτίνι του «κουνημένο ή ανακατεμένο;», εκείνος απαντά: «Φαίνεται να δίνω δεκάρα;».

Τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο Κρεγκ έγιναν δεκτοί με ζητωκραυγές από το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς έμπαιναν στην αίθουσα που θα γινόταν η προβολή.

Μεταξύ των ηθοποιών που προσήλθαν στην πρεμιέρα ήταν το νέο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Γαλλίδα Εύα Γκριν και η Τζούντι Ντενς, που ερμηνεύει το ρόλο της Μ. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η διάσημη «περσόνα» Πάρις Χίλτον.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος συναντήθηκαν με τους ηθοποιούς και με μέλη της παραγωγής πριν από την έναρξη της προβολής της ταινίας.

Στην Ελλάδα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό