Η Ελλάδα τελευταία στην ΕΕ στη χρήση του Διαδικτύου από τα νοικοκυριά
Μόνο το 23% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μόνο 4% διαθέται ευρυζωνική σύνδεση, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, που φέρνουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην ΕΕ. Ουραγός ακόμα και στο ποσοστό των νέων χρηστών.
36
Μόνο το 23% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μόνο 4% διαθέται ευρυζωνική σύνδεση, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, που φέρνουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην ΕΕ. Ουραγός και στο ποσοστό των νέων 16-24 ετών που χρησιμοποιούν το Interner τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα (47%).
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα μισά νοικοκυριά στην ΕΕ έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (52%), με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ολλανδία (80%), στη Δανία (79%) και στην Σουηδία (77%). Τα χαμηλότερα ποσοστά, μετά την Ελλάδα (23%), σημειώνονται στη Σλοβακία (27%), στην Ουγγαρία (32%), στη Λιθουανία και στην Πορτογαλία (35%).
Επιπλέον, σύνδεση με το ευρυζωνικό (γρήγορο) Internet έχει το 32% των νοικοκυριών στην Ευρώπη. Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Ολλανδία (66%), στη Δανία (63%), στη Φιλανδία (53%) και στη Σουηδία (51%). Μετά την Ελλάδα (4%), τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στη Σλοβακία (11%), στην Κύπρο (12%) και στην Ιρλανδία (13%).
Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των νέων, ηλικίας 16-24 ετών, η Εurostat αναφέρει ότι το 73% χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το Διαδίκτυο . Τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφανίζονται στην Ολλανδία (96%), στη Φινλανδία , τη Σουηδία και τη Δανία (94%) και στην Εσθονία (90%). Αντιθέτως, λιγότερο συχνά χρησιμοποιούν το Internet οι νέοι στην Ελλάδα (47%), στην Κύπρο και την Ιταλία (55%), στην Ιρλανδία (59%) και στην Πορτογαλία (68%).
Τέλος, στην Ευρώπη χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το 47% των ατόμων ηλικίας 25-54 ετών, και το 20% των ατόμων ηλικίας 55-74 ετών. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 27% για τα άτομα ηλικίας 25-54 ετών και 4% για τα άτομα ηλικίας 55-74 ετών. Και αυτά τα ποσοστά αυτά είναι τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων

