Δύο γραμμές στην κυβέρνηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Δύο γραμμές φαίνεται πως υπάρχουν στην κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ώστε να «εξισωθούν» με τους άντρες ασφαλισμένους, στο πλαίσιο των συστάσεων που απευθύνει η Κομισιόν.
27
Δύο γραμμές φαίνεται πως υπάρχουν στην κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ώστε να «εξισωθούν» με τους άντρες, στο πλαίσιο των συστάσεων που απευθύνει η Κομισιόν.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφης- μιλώντας στον Alpha 9,89- απέφυγε να δεσμευθεί ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, λέγοντας μάλιστα πως αν πρώτα δεν περιγραφεί το πρόβλημα και δεν κατατεθούν οι τολμηρές και με φαντασία, όπως είπε, προτάσεις της επιτροπής δεν μπορεί να βρεθούν λύσεις.
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει ότι έπρεπε να τελειώσουν οι εκλογές για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και να κάνει λόγο για «αντιασφαλιστικές λύσεις».
O υπουργός, επίσης, απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή στο Ασφαλιστικό εντός του 2007, εκτός των αλλαγών στον νόμο Ρέππα που προέβλεπε ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Όπως επισημαίνουν Τα Νέα η τοποθέτηση του υπουργού Oικονομίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδη, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας προς συνταξιοδότηση.
Το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας γυναικών-ανδρών για συνταξιοδότηση παραμένει ανοικτό. Όπως συνάγεται από επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση υιοθετεί την οδηγία 2006/54 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλαμβάνει την υποχρέωση μέχρι το 2008 να εξισώσει την ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών και μάλιστα αναδρομικά από το 1982.
Εκτιμάται ότι σε περίπτωση που γίνει η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών-γυναικών θα θιγούν (με πρόσθετα έτη συνταξιοδότησης από 5 έως 15 έτη) περίπου 150.000 εργαζόμενες γυναίκες (σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία) που έχουν προσληφθεί μετά το 1983 (μεταξύ αυτών και μητέρες ανηλίκων).
O υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης μιλώντας την Πέμπτη στη ΝΕΤ ανακοίνωσε τη διεύρυνση των κλιμακίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ για το 2007, ενώ για το 2008 τόνισε ότι μελετάται η καταβολή ενιαίας κατώτερης σύνταξης με κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442