Ανάκληση μπαταριών φορητών υπολογιστών από την Toshiba και τη Lenovo
H Toshiba και η Lenovo προστέθηκαν στη λίστα των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών που ανακαλούν μπαταρίες κατασκευής Sony εξ αιτίας πιθανού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς. H Lenovo ανακαλεί 500.000 μπαταρίες και η Toshiba 830.000.
28
H Toshiba και η Lenovo προστέθηκαν στη λίστα των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών που ανακαλούν μπαταρίες κατασκευής Sony εξ αιτίας πιθανού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς. H Lenovo ανακαλεί 500.000 μπαταρίες και η Toshiba 830.000.
Η Lenovo ανέφερε ότι το πρόβλημα επηρεάζει τα λάπτοπ ThinkPad που πωλήθηκαν από το Φεβρουάριο του 2005, τόσο υπό τη δική της επωνυμία όσο και της IBM.
Η Lenovo επισήμανε ότι προχωρά στην ανάκληση καθώς περιήλθε στην αντίληψή της ένα περιστατικό φορητού υπολογιστή που πήρε φωτιά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες.
Η ανάκληση της Toshiba αφορά τα μοντέλα Dynabook, Qosmio, Satellite Portege και Tecra. Οι ημερομηνίες κατασκευής των υπολογιστών δεν έγιναν άμεσα γνωστές.
Η Toshiba επισημαίνει ότι η ανάκληση γίνεται έπειτα από συμβουλή της Sony, αν και δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κίνδυνος φωτιάς σε κάποιο λάπτοπ της.
Όπως σημειώνει το BBC, εάν συνυπολογιστούν παρόμοιες ανακλήσεις από τη Dell και τη Sony, ένας συνολικός αριθμός 7.000.000 φορητών υπολογιστών επηρεάζεται συνολικά.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο η Dell και η Apple ανακάλεσαν 4,1εκ. και 1,8εκ. μπαταρίες αντίστοιχα, τις οποίες προμηθεύονταν από τη Sony.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμαλία Κωστοπούλου: Η μακροσκελής ανάρτηση για τον τραυματισμό της
- Κρήτη: Ασταμάτητες οι ροές – Έφτασαν πάνω από 120 μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες
- Πολιτική κρίση στο Μπαγκλαντές: Η δολοφονία του νεαρού ηγέτη Σαρίφ Χάντι προκαλεί κύμα βίας και αναταραχές
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε ανήλικος για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση σε σπίτι Τούρκων – Κατηγορούνται για αρπαγή
- Άννα Βίσση: Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται απόψε αποκλειστικά στο MEGA
- ΑΕΚ: Τα έσοδα που μπορούν να έχουν οι ομάδες στο Conference League από τα νοκ-άουτ παιχνίδια ως και τον τελικό


