Μεγάλη αύξηση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αττικής τον Ιούλιο
Σημαντική άνοδο, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, εμφάνισαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τα θετικά μηνύματα για την αύξηση της φετινής τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.
27
Σημαντική άνοδο, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, εμφάνισαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τα θετικά μηνύματα για την αύξηση της φετινής τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, από την επεξεργασία των μηνιαίων δελτίων κινήσεων των ξενοδοχείων προκύπτουν οι εξής πληρότητες ανά κατηγορία καταλύματος: πέντε αστέρων 64,18% (έναντι 53,49% τον Ιούλιο 2005 – αύξηση 20%), τεσσάρων αστέρων 57,36% (έναντι 44,47% – αύξηση 29%), τριών αστέρων 74,76% (έναντι 66,45% – αύξηση 12,5%) και δύο αστέρων 51,52% (έναντι 43,47% – αύξηση 18%).
Εξάλλου η ΕΞΑ, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Χαλκιδική και τη Λακωνία, αναπτύσσει, στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της, προβληματισμό για τις περιπτώσεις των απρόβλεπτων δυσμενών παραγόντων, που πλήττουν κατά τον ένα ή άλλο τρόπο την τουριστική λειτουργία επιχειρήσεων και προορισμών.
Όπως αναφέρει, «η Πολιτεία, καίτοι πλέον αναγνωρίζει την συμβολή του τουρισμού στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, δεν έχει προνοήσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και την παράλληλη ενίσχυσή τους, εξαιτίας εξωγενών παραγόντων όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές ή οι σεισμοί ή ακόμη οι διάφορες θεομηνίες κ.ά.».
Στο πλαίσιο αυτό, οι ξενοδόχοι ζητούν να θεσμοθετηθούν διαδικασίες και να δημιουργηθεί ένας οργανισμός, ο οποίος θα επιλαμβάνεται των όποιων προβλημάτων πλήττουν το τουριστικό προϊόν, αυτεπάγγελτα, με σκοπό την άμβλυνση των συνεπειών στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου, κάτι ανάλογο δηλαδή που εφαρμόζεται με τον ΕΛΓΑ στους αγρότες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442