
Απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας «11η Σεπτεμβρίου» στο φεστιβάλ Καΐρου
Οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν την προβολή της ταινίας 11η Σεπτεμβρίου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Καΐρου, καθώς ανάμεσα στους έντεκα σκηνοθέτες που τη σκηνοθέτησαν είναι και ο Ισραηλινός Αμος Γκιτάι.
38
Οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν την προβολή της ταινίας 11η Σεπτεμβρίου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Καΐρου, καθώς ανάμεσα στους έντεκα σκηνοθέτες που τη σκηνοθέτησαν είναι και ο Ισραηλινός Αμος Γκιτάι.
«Ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Πολιτισμού, Τζαμπέρ Ασφούρ, απαίτησε να κοπεί από την ταινία το κομμάτι που έχει γυρίσει ο Γκιτάι» ανέφερε ο κριτικός κινηματογράφου και μέλος της διοργανώτριας επιτροπής του φεστιβάλ, Σαμίρ Φαρίντ.
Οι διοργανωτές αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα αυτό. Αντικατέστησαν όμως την ταινία, η οποία θα προβαλλόταν στην έναρξη του φεστιβάλ το βράδυ της Πέμπτης, από το Δρόμο προς το Γκουαντάναμο του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικλ Γουίντερμποτομ.
Ο Φαρίντ κατήγγειλε την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι η 11η Σεπτεμβρίου έχει ήδη προβληθεί ολόκληρη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο κινηματογραφικού φεστιβάλ για το διάλογο μεταξύ των πολιτισμών.
Στην ταινία 11η Σεπτεμβρίου έντεκα σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων και ο Αιγύπτιος Γιούσεφ Σαχίν, παρουσιάζουν την άποψή τους για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2001 στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
- Χωροταξικό τουρισμού: Δείτε τι αλλάζει σε νησιά και Airbnb
- Τέλος ο Πέριν από τον Ολυμπιακό
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
- Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 54χρονου





