Συνενώσεις νομαρχιών και ψήφο στους μετανάστες προαναγγέλλει ο Πρ.Παυλόπουλος
Συνενώσεις νομαρχιών και δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010, προαναγγέλλει ο Πρ.Παυλόπουλος, διευκρινίζοντας ότι οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμά της για την επόμενη τετραετία.
43
Συνενώσεις νομαρχιών και δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010, προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, οι όποιες συνενώσεις αποφασισθούν θα είναι εκούσιες και δεν θα έχουν αναγκαστικό χαρακτήρα, ενώ οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στο νέο κυβερνητικό της πρόγραμμα, για την επόμενη τετραετία.
«Όταν κατασταλάξει η κυβέρνηση στο ποια είναι τα αιτήματα και οι απόψεις των φορέων, αλλά και στο ποιες είναι οι ανάγκες του τόπου, τότε θα φέρει τη πρότασή της η οποία, όμως, θα τεθεί υπό την ετυμηγορία του ελληνικού λαού […] Η πρόταση θα ενταχθεί στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα για τις επόμενες εκλογές» επισημαίνει.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι εκούσιες συνενώσεις νομαρχιών και πως οι όποιες προτάσεις της κυβέρνησης θα παρουσιαστούν πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Όσον αφορά στο δικαίωμα ψήφου μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι όσοι εισαχθούν στο καθεστώς των «επί μακρόν διαμενόντων» στην Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Ωστόσο, δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές θα έχουν μόνο όσοι λάβουν την ελληνική υπηκοότητα.
Απαντώντας στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για επιλεκτική χρηματοδότηση «γαλάζιων» δήμων, ο κ. Παυλόπουλος υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μία απαράδεκτη προπαγανδιστική προσπάθεια, που έχει στόχο την παραπληροφόρηση και την κάλυψη των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν».
Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο όλα τα στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. «Όλα είναι διαφανή, ακόμη και οι οριζόντιες χρηματοδοτήσεις μέσω του «Θησέα» (του ειδικού ταμείου για τους δήμους). Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζει επιλεκτικά στοιχεία. Στους δήμους και στις κοινότητες δίνεται ό,τι τους αναλογεί, γι αυτό και δεν υπάρχουν παράπονα από την ΚΕΔΚΕ» τονίζει.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και παραπέμπει στην οικονομική και εισοδηματική πολιτική που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ για την ανακούφισή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442