66

Σίγουρα ο Ρεϊμόν Ντομενέκ δεν θα είχε φανταστεί τέτοια πορεία για την γαλλική ομάδα, όταν οι παίκτες του καυγάδιζαν και διαφωνούσαν τόσο στην προετοιμασία, όσο και στη διάρκεια των πρώτων αγώνων του Μουντιάλ.

«Τώρα πρέπει να φτάσουμε στο τέλος. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τους πανηγυρισμούς. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να συγκεντρωθούμε στον τελικό.

» Εκεί θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μην έχουμε δικαιολογίες» είπε ο τεχνικός των «τρικολόρ», ενώ ο Τιερί Ανρί προσέθεσε:

«Αυτό που έκανε τη διαφορά είναι ότι μετά το γκολ-πέναλτι, αμυνθήκαμε φανταστικά. Σαν λιοντάρια. Και δεν ήμασταν σε κίνδυνο.

» Αυτή η ομάδα έχει τα πάντα: επιθυμία, αφοσίωση, τεχνική. Προσπαθώ να λάμψω μαζί με την ομάδα και πήρα την ανταμοιβή μου» είπε ο επιθετικός της Αεσεναλ, που κέρδισε το καθοριστικό πέναλτι.

Το γρουσούζικο 13 χτύπησε τον Σκολάρι που υπέστη την πρώτη ήττα του σε Μουντιάλ μετά από 11 νίκες και μία ισοπαλία (με την Αγγλία).

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Συγχαρητήρια στην Γαλλία. Εμείς πρέπει να δεχθούμε το αποτέλεσμα. Είχαμε μερικές ευκαιρίες, όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε» είπε ο τεχνικός της Πορτογαλίας.

Ο τελικός της 9ης Ιουλίου, όμως, δεν θα είναι σημαδιακός μόνο για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Και ο Λίλιαν Τιράμ θα πει «αντίο» στην εθνική ομάδα για αυτό πρέπει να χαίρεται εις διπλούν για τον τίτλο του MVP που κατέκτησε στον ημιτελικό του Μονάχου:

«Το να ζεις τέτοιες στιγμές είναι κάτι αξιοπερίεργο. Είμαι 34 ετών και νοιώθω σαν δεκάχρονο παιδάκι που είδε στην τηλεόρασή του τους αγώνες του Μουντιάλ και του άρεσαν!

» Ο τελικός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Το ό,τι τα καταφέραμε είναι ένα όνειρο. Το να μην τα καταφέρναμε θα ήταν εφιάλτης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ