
Η Αίγυπτος απαγορεύει την κυκλοφορία και την προβολή του «Κώδικα Ντα Βίντσι»
Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα κατασχέσουν τα αντίτυπα του «Κώδικα ντα Βίντσι» και θα απαγορεύσουν την προβολή της ταινίας. Την ανακοίνωση έκανε στο κοινοβούλιο της χώρας ο υπουργός Πολιτισμού κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα από τους συναδέλφους του.
38
Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα κατασχέσουν τα αντίτυπα του μυθιστορήματος «Κώδικας ντα Βίντσι» και θα απαγορεύσουν την προβολή στην Αίγυπτο της ομώνυμης ταινίας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε στο κοινοβούλιο της χώρας ο υπουργός Πολιτισμού Φαρούκ Χόσνι κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα από τους συναδέλφους του.
Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ανακοίνωσής του, ο Χόσνι πρόσθεσε: «Απαγορεύουμε οποιοδήποτε βιβλίο προσβάλλει την οποιαδήποτε θρησκεία. Θα κατασχέσουμε αυτό το βιβλίο».
Το κοινοβούλιο συζήτησε για το βιβλίο και την ταινία έπειτα από αίτημα ορισμένων μελών κοπτικών χριστιανικών ενώσεων που ζήτησαν την απαγόρευσή τους.
Η Ζορζέτ Σόμπι, μέλος κοπτικής ένωσης, κρατώντας ένα αντίτυπο του βιβλίου και την αραβική του μετάφραση δήλωσε ότι περιέχει υλικό, το οποίο είναι πολύ προσβλητικό.
«Βασίζεται σε σιωνιστικούς μύθους και περιέχει ύβρεις κατά του Χριστού και υβρίζει τη χριστιανική θρησκεία και το Ισλάμ» τόνισε η ίδια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;




