Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη εν μέσω νέου κύκλου εξαγορών που πυροδότησαν η Xstrata και η Vivendi, ο οποίος βοηθά τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομία.
Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη εν μέσω νέου κύκλου εξαγορών που πυροδότησαν η Xstrata και η Vivendi, ο οποίος βοηθά τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομία.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,26% στις 3.467,19 μονάδες.
Κέρδη 2,7% σημειώνει η Xstrata, καθώς ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφορά για εξαγορά του 80% της Falconbridge προς 52,50 δολάρια Καναδά ανά μετοχή ή 16,1 δισ. δολάρια Καναδά.
H μετοχή της Vivendi καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 5%, καθώς η Sebastian Holdings φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά, υψηλότερη των 40 δισ. ευρώ, για εξαγορά του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη συμφωνία.
Η Credit Agricole και η Alstom στηρίζουν τις αγορές μετά τα θετικά αποτελέσματά τους, ενώ η Philips σημειώνει άνοδο 1,1% μετά την πρόβλεψη της Samsung για αύξηση της ζήτησης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,20% στις 5.857,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 5.101,71 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,40% στις 5.857,48 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.307,67 μονάδες με κέρδη 0,92%.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας