Στις ηλικίες 13-24 ετών οι Έλληνες «πρωταθλητές» στη χρήση του Διαδικτύου
Στις ηλικίες μεταξύ 13-24 ετών εντοπίζονται οι πλέον φανατικοί χρήστες του Διαδικτύου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bari Focus. Το «σερφάρισμα» -κυρίως για λόγους ψυχαγωγίας- γίνεται στο σχολείο, στο σπίτι και εξωτερικούς χώρους.
30
Στις ηλικίες μεταξύ 13-24 ετών εντοπίζονται οι πλέον φανατικοί χρήστες του Διαδικτύου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bari Focus. Το «σερφάρισμα» -κυρίως για λόγους ψυχαγωγίας- γίνεται στο σχολείο, στο σπίτι και εξωτερικούς χώρους.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% του δείγματος δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο στο σχολείο, 42% προτιμά το σπίτι, το 19% προτιμά εξωτερικούς χώρους, όπως τα Ίντερνετ Καφέ και το 12% σε σπίτι φίλων.
O κυριότερος λόγος χρήσης του Διαδικτύου από τις ηλικίες αυτές είναι η ψυχαγωγία και κυρίως το περιεχόμενο που αφορά τη μουσική, το σινεμά, τους καλλιτέχνες με ποσοστό 77% και ακολουθεί η ενημέρωση για τα αθλητικά με 30% και τα προσωπικά θέματα με 27%.
Αντίθετα, τα παιδιά 7-12 ετών χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όχι όμως για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο: Το 81,7% των παιδιών της συγκεκριμένης ομάδας έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή και το 79,1% δηλώνει ικανοποίηση από την ενασχόληση αυτή.
Όμως, το 71,3% των παιδιών δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το Ιnternet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Σφοδρές επιθέσεις εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά του ISIS – «Για πολύ βαριά αντίποινα», κάνει λόγο ο Τραμπ
- Εξάρχεια: Πεδίο μάχης με μολότοφ, χημικά, κρότου λάμψης και πυρκαγιές σε κάδους
- Πόσο αυξήθηκε το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα το α’ εξάμηνο του 2025;
- TikTok: Ρεκόρ κερδοφορίας για την ιδιοκτήτρια ByteDance
- Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 134-124 παρ: Οι Καταλανοί πήραν τη ματσάρα των τριών παρατάσεων!
- Πολωνία: Ο εθνικιστής πρόεδρος Ναβρότσκι κατηγορεί την Ουκρανία για «αχαριστία»



