Όχι φόβος, αλλά διεθνής συνεργασία το μήνυμα Αβραμόπουλου για τη γρίπη των πτηνών
Το μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει λόγο να εγκλωβιστεί σε μια ψυχολογία φόβου, αλλά αντίθετα οφείλει να συνεχίσει τη στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών έστειλε ο Δ.Αβραμόπουλος από την Παγκόσμια Διάσκεψη Τουρισμού στις ΗΠΑ.
51
Το μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει λόγο να εγκλωβιστεί σε μια ψυχολογία φόβου, αλλά αντίθετα οφείλει να συνεχίσει τη στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών έστειλε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ.Αβραμόπουλος μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Τουρισμού στην Ουάσινγκτον.
Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει κάνει βήματα μπροστά, έχοντας καταρτίσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πρωτοβουλιών και άμεσων δράσεων. Ανέφερε ότι ειδικά η Ελλάδα έχει έτοιμο προς εφαρμογή ένα πλήρες εθνικό σχέδιο, επισημαίνοντας ότι όλα τα περιστατικά βρίσκονται υπό επιστημονικό έλεγχο και παρακολούθηση.
Δήλωσε, επίσης, ότι όλες οι ενέργειες της χώρας μας αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων βρίσκονται σε πλήρη αρμονία και κάτω από τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
Ο κ. Αβραμόπουλος συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση όπου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις στον παγκόσμιο τουρισμό από τη γρίπη των πτηνών. Μίλησε με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ειδικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Επιδημιών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC-Taskforce For Health and Exceptional Situations).
Μιλώντας στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της συζήτησης ο Δ.Αβραμόπουλος επισήμανε πως έπρεπε να εκπεμφθεί από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού ένα μήνυμα σιγουριάς όσο και αισιοδοξίας διότι, όπως είπε, ιδιαίτερα για τις χώρες με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, ότι ο ψυχολογικός παράγοντας μπορεί να παίξει αρνητικό ρόλο.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με συνάντηση που θα έχει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442