Οκτώ μέρες προβολών του Micropolis στην Πάτρα
Λίγο πριν τερματίσει ο μαραθώνιος προβολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Micropolis, ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ψηφιοποιημένου Φιλμ και Βίντεο που διοργανώνει ο ΟΠΕΠ, μεταφέρεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, την Πάτρα.
37
Λίγο πριν τερματίσει ο μαραθώνιος προβολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Micropolis, ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ψηφιοποιημένου Φιλμ και Βίντεο που διοργανώνει ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού , μεταφέρεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, την Πάτρα.
Εκεί, σε συνεργασία με το πολιτιστικό περιοδικό «Το Δόντι». έχουν δέκα προβολές για τις 187 ταινίες του διαγωνισμού, από 17 έως 24 Μαρτίου. Οι προβολές θα γίνουν σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης: REC, Το Τραμ, Si Doux, Pas Mal
Οι προβολές έχουν ήδη ξεκινήσει (18 Φεβρουαρίου-23 Μαρτίου) σε εννέα διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα (Αγγέλων Βήμα, Φούρνος, Barrio, Μικρό Πολυτεχνείο, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Athens Comedy Club, Bios, Ash in Art, και το Θέατρο Επί Κoλωνώ), ενώ ξεκίνησαν ήδη (6-19 Μαρτίου) στην Θεσσαλονίκη (Μουσείο Κινηματογράφου, Μύλος, την Αίγλη-Γενί Χαμάμ, Βιβλιοπωλείο Ιανός).
Σε κάθε έναν από τους χώρους των προβολών, το κοινό αφού δει τα διαγωνιζόμενα έργα έχει τη δυνατότητα να βαθμολογήσει σε «ψηφοδέλτια» που μοιράζονται επί τόπου. Από τη βαθμολογία αυτή θα αποφασιστεί το ειδικό βραβείο LiveVoting του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η online ψηφοφορία κοινού έληξε στις 23 Ιανουαρίου, και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 ψηφοφόροι.
Έτσι, οι προβολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βγάζουν το Micropolis από τον φυσικό του χώρο στο Διαδίκτυο (http://www.netodyssey.gr/), και προσφέρουν την ευκαιρία στους λάτρεις του μικρού μήκους φιλμ και βίντεο (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικό, animation) να δουν στη μεγάλη οθόνη τις επίσημες συμμετοχές, λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυάρος: Παρά τας συστάσεις και νουθεσίας…
- Αντιπολιτευτικά πυρά για την ακρίβεια και την «ανεπαρκή» αύξηση του κατώτατου μισθού
- Τα οικονομικά προβλήματα της Μονακό και η «καυτή» περίπτωση του Ντιαλό
- Νίκος Κοσώνας: Ο γιος της Δάφνης Μπόκοτα μιλά για την παράσταση που εμφανίζεται γυμνός στη σκηνή
- Έντρικ: «Είμαι επικεντρωμένος στη Λιόν – Θέλω να βρω θέση στην εθνική Βραζιλίας»
- Πάτρα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το 10 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα





