Μίξερ της Philips ανακαλούνται από την αγορά – Αποσύρονται παλιές πιπίλες
Ανακαλούνται από την αγορά τα μοντέλα μίξερ HR 1560, HR 1561 και HR 1565 της σειράς Philips Cucina και Essence, λόγω κινδύνου τραυματισμού στα χέρια κατά την αλλαγή των εξαρτημάτων ανάδευσης ή ζύμωσης. Παράλληλα, αποσύρονται όλες οι παλιές πιπίλες.
71
Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά τα μοντέλα μίξερ HR 1560, HR 1561 και HR 1565 της σειράς Philips Cucina και Essence, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού στα χέρια κατά την αλλαγή των εξαρτημάτων ανάδευσης ή ζύμωσης.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επισημαίνει ότι η συσκευή είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί κατά λάθος (ακόμα και όταν ο βασικός διακόπτης βρίσκεται στη θέση «0»), αν πιεστεί από απροσεξία το πλήκτρο «turbo».
Ήδη έχει συμβεί ένα ατύχημα στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό, όπως αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης, πρέπει να αποσυνδεθεί η συσκευή από την πρίζα, πριν τοποθετηθούν ή αφαιρεθούν τα εξαρτήματα.
Η εταιρεία Philips Ελλάς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ξεκίνησε τη διαδικασία ανάκλησης των ανωτέρω μίξερ, προσφέροντας στους κατόχους τους τη δυνατότητα αντικατάστασης τους με καινούρια. Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Philips Ελλάς στο τηλέφωνο 0080031221280, για να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες αντικατάστασης.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε συνεργασία με τις εταιρείες διακίνησης ψευδοθήλαστρων, τους συλλόγους φαρμακοποιών και λιανοπωλητών, εκτελεί πρόγραμμα που θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα μήνα και με το οποίο αποσύρονται παλιές πιπίλες.
Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στο να αποσυρθούν από την αγορά παλιές πιπίλες από λάτεξ, οι οποίες ενδεχομένως εγκυμονούν κινδύνους εξαιτίας της φυσικής γήρανσης του καουτσούκ και της επακόλουθης ποιοτικής τους υποβάθμισης.
Οι εταιρείες διακίνησης ψευδοθήλαστρων δήλωσαν στην αρμόδια υπηρεσία ότι οι πιπίλες από φυσικό καουτσούκ έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής σε χώρο αποθήκευσης, εφόσον τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες, όπως να μην εκτίθενται απευθείας στον ήλιο και να μην βρίσκονται κοντά σε έντονη πηγή φωτισμού ή θερμότητας.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με έγγραφο προς στους συνδέσμους των φαρμακοποιών, των λιανοπωλητών και στους υπεύθυνους πώλησης των σούπερ μάρκετ, δίνει οδηγίες σχετικά με τις πιπίλες που πρέπει να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά και επισημαίνει σε αυτούς το πόσο σημαντικό είναι τα είδη βρεφικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ να διατηρούνται σε κατάλληλες συνθήκες φύλαξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη που σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
- Η Anthropic παραδέχεται ότι το νέο μοντέλο της είναι επικίνδυνο – Παγώνει το λανσάρισμα
- Επιτελικό ρουσφέτι
- Άννα Πρέλεβιτς: «Πριν μείνω τώρα έγκυος, είχα χάσει ένα μωρό»
- Betsson: Δύο διπλές προσκλήσεις για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
- Το πανό-σπόντα των οπαδών της Ζαλγκίρις και η… ιδιαίτερη απάντηση της Ντουμπάι (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442