Ακέφαλη Σφίγγα ανακαλύφθηκε στη βίλα του Αδριανού στο Τίβολι
Σημαντικά νέα ευρήματα ήρθαν στο φως στην ανασκαφή που συνεχίζεται εδώ και έναν χρόνο στη βίλα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού στο Τίβολι της Ιταλίας. Οι αρχαιολόγοι παρουσίασαν μια επιβλητική σκάλα, το άγαλμα ενός αθλητή, καθώς και ένα ακέφαλο άγαλμα της Σφίγγας.
36
Σημαντικά νέα ευρήματα ήρθαν στο φως στην ανασκαφή που συνεχίζεται εδώ και έναν χρόνο στη βίλα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού στο Τίβολι της Ιταλίας. Οι αρχαιολόγοι παρουσίασαν την Τρίτη μια επιβλητική σκάλα, το άγαλμα ενός αθλητή, καθώς και ένα ακέφαλο άγαλμα της Σφίγγας.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην παρουσίαση χαρακτήρισαν την ανακάλυψη εξαιρετικά σημαντική για τον προσδιορισμό της κάτοψης των ερειπίων. Η σκάλα πιστεύεται ότι ήταν η είσοδος της έπαυλης, η οποία κατασκευάστηκε τον 2ο μ.Χ αιώνα.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 15 σκαλοπάτια, πλάτους οκτώ μέτρων, και οι αρχαιολόγοι δεν απέκλεισαν την πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα θαμμένα στο χώμα.
Η περιοχή της ανασκαφής, βορειοανατολικά της Ρώμης, θα ανοίξει για το κοινό σε περίπου έναν χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κρις Νορθ – Ο διασυρμός, η αλλόκοτη ανάρτηση και οι βολές στην πρώην παρτενέρ του στο Sex and the City, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ
- Κόντρες και διαξιφισμοί στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σόου και πολιτική αλητεία»- «Περίμενα πολιτική ευθιξία»
- Επιμένει ο Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό
- Γουεμπανιάμα: «Ο Παναθηναϊκός έχει μακράν την πιο εντυπωσιακή έδρα» (vid)
- Η ΑΙ διαιωνίζει προκαταλήψεις για τις «κατώτερες» κάστες της Ινδίας
- Αγρότες: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων – Οι προτάσεις κλιμάκωσης


