Ο Σλήμαν έπεσε θύμα της μαφίας, σύμφωνα με Ιταλό ιστορικό
Η μαφία δηλητηρίασε τον Ερίκο Σλήμαν, ισχυρίζεται ο Ιταλός ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Μάριο Λα Φέρλα. Ο λόγος της δολοφονίας, σύμφωνα με τον ίδιο, μια αποτυχημένη δοσοληψία για την πώληση αρχαιολογικών ευρημάτων.
38
Η μαφία δηλητηρίασε τον Ερίκο Σλήμαν, ισχυρίζεται ο Ιταλός ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Μάριο Λα Φέρλα στο βιβλίο του «L Ultimo tesoro, La vita segreta e la morte sospetta di Heinrich Schliemann. L inventore di Troia» (O τελευταίος θησαυρός, η μυστική ζωή και ο ύποπτος θάνατος του Ερρίκου Σλήμαν, που αποκάλυψε την Τροία).
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο αρχαιολόγος, που αποκάλυψε την Τροία και ανέσκαψε τους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών, έπεσε θύμα οργανωμένων ομάδων του υποκόσμου, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται για τη μαφία ή την καμόρα.
«Πέθανε με τρόπο που θυμίζει εντυπωσιακά εκείνον των πρωταγωνιστών σε υποθέσεις πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων της πρόσφατης ιστορίας της Ιταλίας» δηλώνει κατηγορηματικά ο συγγραφέας 116 χρόνια μετά τον θάνατο του «φτωχόπαιδου από τη Γερμανία που κατάφερε να γίνει πλούσιος χάρη στην εμπορική του ευφυΐα».
Για ποιον λόγο όμως να θέλει η μαφία να τον βγάλει από τη μέση; Δεν τα βρήκαν, σύμφωνα με το βιβλίο, στις δοσοληψίες που είχαν για την πώληση των αρχαιολογικών ευρημάτων. «Εκείνο τον Δεκέμβρη, ο Σλήμαν βρισκόταν στη Νεάπολη, για να πουλήσει τον λεγόμενο δεύτερο θησαυρό του Πριάμου, ο οποίος έκτοτε εξαφανίστηκε» λέει ο Λα Φέρλα.
Κάτι όμως δεν πήγε καλά και ο συγγραφέας πιστεύει πως κάποιο χέρι προσέθεσε στον καφέ (ή στη σούπα) τού Σλήμαν δηλητήριο.
Σύμφωνα με άλλες θεωρίες, ο φανατικός μελετητής των ομηρικών επών είτε πέθανε από φυσικά αίτια, είτε από απόστημα στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από λοίμωξη έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο αυτί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Μακεδονία: Κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα κράτος όπως «η Βοσνία ή το νησί της Κύπρου»
- Ιράν: Αμυντική επιχείρηση είναι για τον Μάικ Τζόνσον ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ
- Τραγωδία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Ενας νεκρός και δύο τραυματίες σε σύγκρουση πέντε οχημάτων
- Δασμοί: Εφετείο απορρίπτει το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να καθυστερήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων
- Ιράν: Θα ήταν χαζό να θεωρήσουμε πως όσα συμβαίνουν μακριά από τα σύνορά μας δεν μας αφορούν, λέει η Μελόνι
- Ιράν: Χτυπήθηκε από drones το αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή

