Έκθεση νέων καλλιτεχνών για τα 60 χρόνια από τη λήξη του ΒΠαγκοσμίου Πολέμου
Έκθεση νέων εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «1945-2005.60 χρόνια μετά» παρουσιάζει από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού
43
Έκθεση νέων εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «1945-2005.60 χρόνια μετά» παρουσιάζει από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού.
Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, για την επέτειο των 60 χρόνων από την λήξη του Β Παγκόσμιου Πολέμου.
Συνολικά μετέχουν 99 νέοι καλλιτέχνες. Οι 50 με έργα ζωγραφικής, βίντεο και εγκαταστάσεις και οι 49 με συμμετοχές για το διαγωνισμό αφίσας.
Ήδη, η Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης, που απαρτίζεται από καθηγητές ζωγραφικής και γραφιστικής Ανώτατων Σχολών, τη διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθηναίων κ.ά, σε συνεδρίασή της αποφάσισε την αφίσα που βραβεύτηκε και που θα προβάλλει την έκθεση, αλλά και τις τέσσερις αφίσες που τιμήθηκαν με επαίνους.
«Η έκθεση σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται από συναίσθημα και μερικές φορές από ποίηση. Δείχνει ότι η τέχνη των νέων προχωρεί παρά τους χαλεπούς καιρούς σε δρόμους που αναζητούν την ελευθερία, αλλά και τη γνώση» αναφέρεται στον κατάλογο της έκθεσης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν



