Κινέζος θα έχει πατήσει στο φεγγάρι έως το 2020
Έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή της στο Διάστημα, η Κίνα σκοπεύει να έχει στείλει άνθρωπο στη Σελήνη και να διαθέτει διαστημικό σταθμό σε τροχιά εντός 15 ετών, δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια Κινέζος αξιωματούχος.
36
Έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή της στο Διάστημα, η Κίνα σκοπεύει να έχει στείλει άνθρωπο στη Σελήνη και να διαθέτει διαστημικό σταθμό σε τροχιά εντός 15 ετών, δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια Κινέζος αξιωματούχος.
«Πιστεύω ότι σε περίπου δέκα με 15 χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε δικό μας διαστημικό σταθμό και να πραγματοποιήσουμε επανδρωμένη προσελήνωση» είπε ο Χου Σιζιάνγκ, υποδιοικητής του προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών αποστολών.
Η επίτευξη αυτού του στόχου, διευκρίνισε ο Χου, θα εξαρτηθεί πάντως από την κρατική χρηματοδότηση, καθώς το διαστημικό πρόγραμμα πρέπει να εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ανάπτυξης της χώρας.
Ο Χου έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων κατά την επίσκεψή του στο Χονγκ Κονγκ μαζί με τους δύο αστροναύτες που συμμετείχαν στη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή σε τροχιά τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Νάι Ζαϊσένγκ και ο Φέι Ζουνλόνγκ συμπλήρωσαν πέντε περιφορές γύρω από τη Γη με την κάψουλα Shenzhou 6.
Ο υποδιοικητής του προγράμματος δήλωσε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυραύλων με οφέλιμο φορτίο 27,5 τόνους -τριπλάσιο από ό,τι στα σημερινά μοντέλα-, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει ακόμα το κονδύλι.
Ο Χου απέρριψε το επιχείρημα ότι το διαστημικό πρόγραμμα είναι υπερβολικά πολυέξοδο για μια χώρα η οποία, παρά την οικονομική πρόοδο, ακόμα προσπαθεί να καταπολεμήσει τη φτώχια. Επισήμανε ότι η τελευταία αποστολή κόστισε 111,4 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που η Κίνα ξόδεψε πέρυσι 23,5 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η πληγή ανοίγει, το απόστημα σπάει
- Τουρισμός: Μια μαγειρική εκπομπή του Netflix αλλάζει τα δεδομένα
- Λίβανος: Ορατός ο κίνδυνος να εφαρμοστεί σχέδιο καταστροφής, αντίστοιχο με αυτό του Ισραήλ στη Γάζα
- Μελάνια Τραμπ: Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ δίπλα σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ
- Γιορτή σήμερα 26 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Αυτός θα είναι ο φετινός MVP στο NBA






