43

Στο ίδιο κτίριο όπου λειτουργεί το Μουσείο Πολιτικών Κρατουμένων Μακρονήσου, στην οδό Αγ.Ασωμάτων 31, στο κέντρο της Αθήνας, πρόκειται να βρει τη δική του στέγη το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, στους χώρους του θα εκτίθενται από τα μέσα Νοεβρίου φωτογραφίες, εικαστικό υλικό, σκίτσα από θεατρικά, γλυπτά και χαρακτικά, αντικείμενα των κρατουμένων από τις εξορίες, αλλά και ένα σκηνικό από θεατρική παράσταση που έδωσαν εξόριστες γυναίκες στη Χίο το 1949.

Σκοπός του μουσείου είναι η διάσωση, προβολή ντοκουμέντων, φωτογραφιών, αντικειμένων, αρχειακού υλικού, η συγκέντρωση και καταγραφή μαρτυριών, η έρευνα και μελέτη του υλικού ώστε το μουσείο να καταστεί ένα σύγχρονο κέντρο έρευνας για τις κρατήσεις, τις διώξεις, τις φυλακές και εξορίες για πολιτικούς λόγους.

Το Μουσείο Πολιτικών Κρατουμένων Μακρονήσου ιδρύθηκε το 1988 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ το κτίριο συντηρήθηκε και αναπαλαιώθηκε από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ