
Δεν θα ελεγχθεί πειθαρχικά ο δικηγόρος που ενεπλάκη στην υπόθεση χρηματισμού του Λ.Στάθη
Από τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά ο δικηγόρος που ενεπλάκη στην υπόθεση χρηματισμού του προέδρου Πρωτοδικών Λεων. Στάθη, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ έχει ήδη απολυθεί από το Δικαστικό Σώμα.
31
Από τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά ο δικηγόρος που ενεπλάκη στην υπόθεση χρηματισμού του προφυλακισμένου προέδρου Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Στάθη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έχει απολυθεί από το Δικαστικό Σώμα.
Ειδικότερα, ο Λ.Στάθης στις 29.11.2004 ζήτησε από δικηγόρο των Αθηνών το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να εκδώσει θετική απόφαση για πελάτη του επί τροχαίου συμβάντος και του έδωσε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού. Ο δικηγόρος ενημέρωσε τον πελάτη του και από το πρώτο ραντεβού τον παρότρυνε να μην ενδώσει στις απαιτήσεις του δικαστή.
Ο πελάτης συνεργάστηκε με «γνωστό σκανδαλοθήρα δημοσιογράφο», όπως αναφέρει η πειθαρχική πρόταση του ΔΣΑ, «και επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του, με κρυφή κάμερα, όπου κατέγραψε όλη την συνομιλία, ενώ υπέβαλε υποβολιμαίες ερωτήσεις στον δικηγόρο και τον συνεργάτη του, με σκοπό να παγιδεύσει και να εκθέσει, ως αναμεμειγμένους στην υπόθεση και ως παροτρύνοντες αυτόν να καταβάλει τα χρήματα που ζητούσε ο δικαστής».
Δηλαδή, «η συζήτηση μεταξύ δικηγόρου και πελάτη δεν ήταν κάτω από καθεστώς εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας» αναφέρει η απόφαση του ΔΣΑ. Ο πελάτης κατέθεσε στα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ: «Δεν θεωρώ ότι οι δικηγόροι μου είναι μπλεγμένοι σε αυτήν την ιστορία».
Τελικά, ο ΔΣΑ έκρινε ότι ο δικηγόρος και ο συνεργάτης του είχαν υποχρέωση να ενημερώσουν τον εντολέα τους με κάθε λεπτομέρεια για την παράνομη αξίωση του δικαστή να του καταβάλλουν το ποσό των 5.000 ευρώ.
Όπως έπρεπε, επίσης, να τον ενημερώσουν και για το ότι σε περίπτωση αρνήσεως πληρωμής, υπήρχε το ενδεχόμενο, ο δικαστής αυτός, «τοσούτον διεφθαρμένος και θρασύς αποδειχθείς, αλλά και τοσούτον ασύδοτος και ανεξέλεγκτος υπό των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων της Δικαιοσύνης αφημένος, να εκδώσει δυσμενή για τον εντολέα τους δικαστική απόφαση, με κίνδυνο περιουσιακής του βλάβης».
ΑΠΕ
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442