Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 24o
Σύγχυση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Σύγχυση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Τις έντονες αντιδράσεις μιας σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρωτοβουλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανοίξει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, προκαλώντας νέο κύκλο σύγχυσης στο εσωτερικό του κόμματος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Τις έντονες αντιδράσεις μιας σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρωτοβουλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανοίξει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, προκαλώντας νέο κύκλο σύγχυσης στο εσωτερικό του κόμματος, πριν καν κοπάσει η αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή τη συμφωνία στον OΤΕ.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος την περασμένη Κυριακή στο Περιστέρι κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να μιλήσει ευθέως αν επιθυμεί άρση της μονιμότητας», δήλωσε πως «αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν χωρίς δογματισμούς, αλλά και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του λαού, το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του εργαζομένου».

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η ασάφεια της δήλωσης επέτεινε τη σύγχυση και, δεδομένων διαφορετικών τοποθετήσεων που εκφράστηκαν από στελέχη όπως οι κ.κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ακης Τσοχατζόπουλος- το θέμα της άρσης τής μονιμότητας θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στον Αntenna, τόνισε: «Θεωρώ λάθος να κάνουμε προτάσεις πριν από την κυβέρνηση και για λογαριασμό της», ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι «το ΠΑΣOΚ οφείλει να απαντήσει στη συζήτηση που άνοιξε».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος απέδωσε σε σύγχυση του Μ.Χρυσοχοΐδη τα όσα είπε περί άρσης της μονιμότητας, τονίζοντας ότι «μονιμότητα συνταγματικά κατοχυρωμένη υπάρχει μόνο στον στενό δημόσιο τομέα, για τους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν υπάρχει μονιμότητα. Υπάρχουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Τη θέση αυτή επαναλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύει τη Δευτέρα η εφημερίδα Έθνος και προσθέτει: «Η κυβέρνηση δημιουργεί μία σκόπιμη παρεξήγηση χρησιμοποιώντας τον όρο μονιμότητα για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου δεν ισχύει η μονιμότητα. Η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση ότι στόχος της είναι τα προνόμια των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ενώ ουσιαστικός της στόχος είναι το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από το «δημοψήφισμα» που διεξήχθη μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν στην εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο, το 55,6% συμφωνεί με την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο τομέα, ενώ διαφωνεί το 40,4%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies