Συναντήσεις Καραμανλή με Π.Βούλγαρη, Θ.Βαλτινό και Γ.Λούκο
Συναντήσεις με το νέου πρόεδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Π.Βούλγαρη, το νέο πρόεδρο του ΕΚΚ Θ.Βαλτινό και το διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας της Λυόν, Γ.Λούκο, που αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Ελληνικό Φεστιβάλ από το 2006, είχε ο πρωθυπουργός.
38
Διαδοχικές συναντήσεις με το νέου πρόεδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Παντελή Βούλγαρη, το νέο πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Θανάση Βαλτινό, καθώς και το διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας της Λυόν, Γιώργο Λούκο, που αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Ελληνικό Φεστιβάλ από το 2006 είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.
Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Καραμανλή, ο Παντελής Βούλγαρης δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο της απερχόμενης διοίκησης του Φεστιβάλ με συλλογικότητα.
«Είναι γνωστό ότι είναι φίλος του κινηματογράφου ο πρωθυπουργός. Περιμένουμε πολλά. Υποσχόμαστε κι εμείς πολλά. Θα συνεχίσουμε τον κόπο και τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης, του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και του Μισέλ Δημόπουλου. Ο κινηματογράφος είναι συλλογική δουλειά, δεν είναι μόνο προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζουμε οι καινούριες μέρες που έρχονται, οι νέες μέρες, να είναι μέρες ευκαιρίας για τους νεώτερους κινηματογραφιστές, τους Έλληνες και τους ξένους, εφόσον είναι διεθνές το Φεστιβάλ» τόνισε ο κ. Βούλγαρης.
Ο Γ.Λούκος επιβεβαίωσε ότι του έχει γίνει πρόταση ανάληψης καθηκόντων στο Ελληνικό Φεστιβάλ από το 2006 και εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του θεσμού. «Μου έγινε μια πρόταση για το Φεστιβάλ Αθηνών, από το 2006. Θα συνεχίσω να δουλεύω στη Γαλλία και θα φροντίσω να αναζωογονήσουμε αυτό το θεσμό, ο οποίος είναι καταπληκτικός θεσμός εδώ και τόσα χρόνια. Να τον κάνουμε δυνατότερο για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και φυσικά για την Ελλάδα» δήλωσε.
Ο κ. Βαλτινός ανέφερε ότι εξέθεσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για την λειτουργία του ΕΚΚ, ενώ συζητήθηκαν και τα οικονομικά του Κέντρου. «Η κουβέντα πήγε και παραπέρα, στη λογοτεχνία, στον πολιτισμό γενικότερα. Είμαι, θα έλεγα, αισιόδοξος, γι αυτά που ελπίζω ότι θα γίνουν. Μιλήσαμε και για τα οικονομικά του Κέντρου, αλλά όχι λεπτομερειακά. Ελπίζω ότι θα υπάρξει μέριμνα και γι αυτό».
Για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου τόνισε: «Θεωρώ ότι υπήρξε μια ρουτίνα μέχρι τώρα, αυτό που πολλοί έχουν γράψει ως επετηρίδα. Εν μέρει είναι σωστό βεβαίως. Και, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας δίνει το δικό του στίγμα σε ένα πόστο που παίρνει. Ελπίζω να έχω καλούς συνεργάτες και να έχω κυρίως καλές προτάσεις. Φυσικά το πρόγραμμα του χρόνου είναι κλεισμένο από την προηγούμενη διοίκηση. Ελπίζω, επίσης, ότι θα είναι καλές οι επιλογές. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε καθ οδόν».
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το ΕΚΚ έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις (από το 2003 και πέρα) προς 20 ταινίες μεγάλου μήκους, 14 μικρού μήκους και 10 ντοκιμαντέρ, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπουργείο Πολιτισμού χρωστά από πέρυσι 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος τού έχει δώσει μόνο 1 εκατ. ευρώ που πηγαίνει σε λειτουργικά έξοδα και χρέη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Μπλόκο της Νίκαιας: Μηνύσεις από τους αγρότες για τον βανδαλισμό στα τρακτέρ τους
- Στο Μαξίμου για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – Τα αιτήματα, τι λέει η κυβέρνηση, όλες οι εξελίξεις
- Kόντρα στην Ιταλία για την πρόκριση στα ημιτελικά – Η προϊστορία εις βάρος της Ελλάδας
- Μάριος Πλωρίτης: ΗΠΑ, οι αυτόκλητοι «σωτήρες της ανθρωπότητος»
- Αιτωλοακαρνανία: Απολογείται την Τετάρτη ο δράστης του φονικού – Τι ισχυρίζεται
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα




