Ίδρυση οργανισμού για την Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006
Το νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίνεται η ίδρυση του «Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάτρα 2006 Α.Ε.» ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
31
Το νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίνεται η ίδρυση του «Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάτρα 2006 Α.Ε.» ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, ιδρύεται ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάτρα 2006, ο οποίος, ως φορέας υλοποίησης του θεσμού, και με τη σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, το Υπουργείο Πολιτισμού, και η διάρκειά του θα λήγει την 1η Ιανουαρίου 2007.
Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, ισχύουν τα ακόλουθα:
– η κατασκευή των έργων υλικοτεχνικής υποδομής είναι αρμοδιότητα του Δήμου της πόλης
– τα όργανα διοίκησης του Οργανισμού είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή, των οποίων οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες είναι απολύτως διακριτές και σαφείς
– ο καλλιτεχνικός διευθυντής αξιολογεί και επιλέγει τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα πολιτιστικά θέματα και τις διεθνείς συμμετοχές.
– κύρια πηγή χρηματοδότησης του Οργανισμού είναι ο Προϋπολογισμός Δημοσίων επενδύσεων του ΥΠΠΟ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι
- ΣΕΠΕΕ: Στάσιμες οι πωλήσεις ενδυμάτων το 2025


