Με απώλειες 1,16% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με το γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τα επίπεδα των 2.950 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να αποκομίσουν βραχυχρόνια κέρδη.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,16% στις 2.919,93 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 275 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, καθώς η εκλογική διαδικασία στο Ιράκ περιόρισε τους φόβους της αγοράς για άνοδος των τιμών του πετρελαίου.
Στη Σοφοκλέους, η αγορά εκινείτο ανοδικά μέχρι το μέσο των συναλλαγών, αλλά στη συνέχεια οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως σε μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, προκειμένου να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,96% στις 3.434,84 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 1,27% στις 1.612,86 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,28% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,69%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Διύλισης (-2,50%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Κατασκευαστικές (+2,57%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Λάμψα (-3,09% στα 6,20 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,39% στα 25,86 ευρώ) και της Alpha Bank (-1,37% στα 25,88 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 185 σημείωσαν άνοδο, 126 υποχώρησαν και 110 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442