Παραιτήθηκε ο διευθυντής της NASA
Ο διευθυντής της NASA Σον ΟΚίφι παραιτήθηκε την Δευτέρα, μετά από τρία ταραχώδη χρόνια στην διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα οποία επισκίασε το οδυνηρό δυστύχημα του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια την 1η Φεβρουαρίου 2003.
27
Ο διευθυντής της NASA Σον ΟΚίφι παραιτήθηκε την Δευτέρα, μετά από τρία ταραχώδη χρόνια στην διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα οποία επισκίασε το οδυνηρό δυστύχημα του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια την 1η Φεβρουαρίου 2003.
Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Τζορτζ Ο.Μπους, ανέφερε ότι θα παραμείνει στη θέση του έως ότου ονομασθεί ο διάδοχός του, ελπίζοντας ότι η Γερουσία θα ορίσει τον αντικαταστάτη του έως το Φεβρουάριο.
«Μαζί απολαύσαμε επιτυχίες χωρίς προηγούμενο και είδαμε ο ένας τον άλλο σε πολύ αντίξοες συνθήκες» έγραψε στην επιστολή. «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα ποτέ, αλλά [είναι μια απόφαση που] αισθάνθηκα ότι ήταν η καλύτερη για την οικογένειά μου και το μέλλον μας».
Ο ΟΚίφι προβάλλει ως πιθανός υποψήφιος για την ανάληψη διοικητικής θέσης στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση σε βάση του στρατού της Κολομβίας – Τους αντάρτες κατηγορεί η κυβέρνηση
- Γιώργος Μαζωνάκης: Με αποθέωση η πρεμιέρα του στην Ακτή Πειραιώς – Τι είπε ο ίδιος στο κοινό
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος – Έπεσε από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου
- Ψάχνει αντίδραση και βαθμολογική ανάσα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βιλερμπάν
- Τέμπη: Συνεχίζεται στην αίθουσα του ΜΟΔ η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας


