Σικάγο: Τα άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι ή συνδυασμού πράσινου και μαύρου τσαγιού, έχουν λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης υπέρτασης, σύμφωνα με μελέτη Ταϊβανών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.
Σικάγο: Τα άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι ή συνδυασμού πράσινου και μαύρου τσαγιού, έχουν λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης υπέρτασης, σύμφωνα με μελέτη Ταϊβανών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.
Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Πανεπιστημίου Cheng Kung της Ταϊβάν με επικεφαλής τον Δρ Yi-Ching Yang έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 1.500 άτομα, εκ των οποίων κανείς δεν έπασχε από υπέρταση κατά την έναρξη της μελέτης. Όλοι έπιναν 120 έως 599 χιλιοστά του λίτρου (113 έως 600 γραμμάρια) τσάι την ημέρα για περίοδο τουλάχιστον ενός έτους.
Τα άτομα αυτά είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης υπέρτασης εν συγκρίσει με άτομα που δεν έπιναν ποτέ τσάι.
Η κατανάλωση 600 χιλιοστών του λίτρου τσάι ή και περισσότερο σε καθημερινή βάση μείωνε τον κίνδυνο υπέρταση κατά 65%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% του δείγματος έπινε τακτικά τσάι και ήταν πιθανόν να είναι νέοι ηλικιακά άνδρες που κάπνιζαν πολύ, έπιναν πολύ αλκοόλ και έτρωγαν λιγότερα λαχανικά.