Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Απελευθερώθηκαν τρεις Ιταλοί όμηροι και ένας Πολωνός που κρατούνταν στο Ιράκ

Απελευθερώθηκαν τρεις Ιταλοί όμηροι και ένας Πολωνός που κρατούνταν στο Ιράκ

Τρεις Ιταλοί και ένας Πολωνός που κρατούνταν όμηροι από Ιρακινούς εξτρεμιστές απελευθερώθηκαν την Τρίτη. Ωστόσο, δύο Τούρκοι υπήκοοι απήχθησαν την ίδια μέρα στην Φαλούτζα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

31

Τρεις Ιταλοί και ένας Πολωνός που κρατούνταν όμηροι από Ιρακινούς εξτρεμιστές απελευθερώθηκαν την Τρίτη. Ωστόσο, δύο Τούρκοι υπήκοοι απήχθησαν την ίδια μέρα στην Φαλούτζα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ένας εξ αυτών αφέθηκε λίγη ώρα ελεύθερος, σύμφωνα με την τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη

«Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο δύο Τούρκοι υπήκοοι και ο οδηγός τους απήχθησαν στη Φαλούτζα. Εργάζονταν σε εταιρεία με έδρα τη Μοσούλη» ανακοίνωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο πρεσβευτής μας βρίσκεται σε επαφή με εμάς και καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Τούρκος αξιωματούχος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι οι δύο Τούρκοι -ο Ταρκάν Αρίκογλου και ο Αντνάν Αζίζογλου- εργάζονταν ως διευθυντές σε εταιρεία παρασκευής τροφίμων στο Ιράκ.

Ταξίδευαν από τη Μοσούλη στη Φαλούτζα μαζί με τον Ιρακινό οδηγό τους. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κεμάλ Κουρκλού, δήλωσε ότι μίλησε με έναν εκ των ομήρων μέσω δορυφορικού τηλεφώνου το πρωί της Τρίτης.

«Ο Ταρκάν μου είπε: καθώς επιστρέφαμε στη Μοσούλη, άγνωστοι ένοπλοι σταμάτησαν το όχημά μας και μας μετέφεραν σε ένα μέρος που δεν γνωρίζαμε» δήλωσε ο Κουρκλού στο Anadolu. Πάντως, ένας εκ των δύο Τούρκων ομήρων -ο Αντνάν Αζίζογλου- αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

Πιο τυχεροί στάθηκαν τρεις Ιταλοί και ένας Πολωνός που κρατούνταν όμηροι από Ιρακινούς εξτρεμιστές. Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων στο νότιο Ιράκ, οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων.

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τους απελευθερωθέντες, για τις οικογένειές τους, για την Ιταλία, για όλους μας» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Τζαν Λουντοβίκο ντε Μαρτίνο, ανώτερος Ιταλός διπλωμάτης στο Ιράκ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τις συμμαχικές δυνάμεις για τη συνδρομή τους.

Δεκάδες ξένοι εργάτες έχουν απαχθεί τους τελευταίους μήνες από εξτρεμιστές στο Ιράκ. Οι περισσότεροι εξ αυτών πάντως έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά από λίγες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies