38

Να μην αγοράσουν πειρατικά CD από την Ελλάδα προειδοποιεί το BBC όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα το καλοκαίρι, καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου, ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε σε τρίμηνη φυλάκιση άτομο που συνελήφθη στην Αθήνα να αγοράζει παράνομα CD.

Στη συνέχεια, φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου της IFPI την Ελλάδα, Ίωνα Σταμπουλή, ο οποίος τονίζει: «Δεν πρόκειται για συμβολικό μέτρο. Είμαστε αποφασισμένοι να διώξουμε ποινικά τους αγοραστές και έχουμε τη συμπαράσταση των αρχών».

Ο ίδιος προσθέτει ότι η παραγωγή και η διανομή των δίσκων ελέγχεται κυρίως από τη «νιγηριανή μαφία».

Στο άρθρο επίσης αναφέρεται πως η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις πωλήσεις πειρατικών ψηφιακών δίσκων, καθώς κάθε χρόνο πωλούνται περί τα 10 εκατ. «μαύρα» CD. Ακόμη, τονίζεται ότι οι ελληνικές αρχές φαίνονται έτοιμες να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη αύξηση στις πωλήσεις εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ