Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με απώλειες 2,46% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Με απώλειες 2,46% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Σημαντικές απώλειες σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με το γενικό δείκτη να κλείνει κοντά στις 2.410 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους τους κλάδους, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία.

27

Σημαντικές απώλειες σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με το γενικό δείκτη να κλείνει κοντά στις 2.410 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους τους κλάδους, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,46% στις 2.409,26 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 197 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αγορά υποχώρησε έως και τις 2.386 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς εκτός από τις αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης, αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την τρομοκρατία, μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη.

Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα η Σοφοκλέους δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Θετικό κρίνεται πάντως το γεγονός ότι η αγορά κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες της και να κλείσει πάνω από τις 2.400 μονάδες.

Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 2,61% στις 2.804,58 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 2,58% στις 1.258,41 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 2,76% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 2,63%.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες τερμάτησαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Κλωστοϋφαντουργίες (-4,99%) και οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-3,32%).

Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Cosmote (-2,45% στα 12,72 ευρώ), της Alpha Bank (-3,33% στα 24,96 ευρώ) και του ΟΤΕ (-2,15% στα 11,86 ευρώ).

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 32 σημείωσαν άνοδο, 298 υποχώρησαν και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο