Παρουσιάστηκε στην Αβάνα η ταινία του Ρέντφορντ για τον Τσε
Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Αβάνα η τελευταία ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Τα ημερολόγια της μοτοσικλέτας». Το φιλμ βασίζεται στη ζωή του Τσε Γκεβάρα και στην περιήγησή του στη Λατινική Αμερική, το 1952.
43
Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Αβάνα η τελευταία ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Τα ημερολόγια της μοτοσικλέτας». Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της πολύμηνης περιήγησης του Τσε Γκεβάρα στη Νότιο Αμερική, το 1952.
«Ήλθα να παρουσιάσω την ταινία, της οποίας ήμουν ο παραγωγός, για τον Τσε Γκεβάρα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Κούβα» τόνισε ο Ρέντφορντ πριν την ιδιωτική προβολή στον κινηματογράφο «Τσάρλι Τσάπλιν» της Αβάνας.
Ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ παρακολούθησε την ταινία συντροφιά με τη σύζυγο του Τσε, Αλέιντα Μαρτς, τον γιο του Καμίλο, τις κόρες του Σέλια και Αλεϊδίτα, καθώς και με τον Ραμίρο Βαλντές, ανώτατο στρατιωτικό διοικητής του καθεστώτος, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό του Τσε και του Φιντέλ Κάστρο στις οροσειρές της Σιέρα Μαέστρα.
Η ταινία, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Βραζιλιάνος Βάλτερ Σάλες, βασίζεται στα ημερολόγια που κρατούσε ο Τσε, κατά τη διάρκεια της εννιάμηνης περιήγησής του με μοτοσικλέτα στη Νότιο Αμερική, όταν ακόμη δεν ήταν ο κοσμαγάπητος επαναστάτης, αλλά ένας άσημος, ασθματικός, φοιτητής ιατρικής.
Μετά την προβολή, η χήρα του Τσε, Αλέιντα, η οποία παραχώρησε στους παραγωγούς τα ημερολόγιά του, δήλωσε ότι «η ταινία ήταν υπέροχη».
«Εάν διαβάσετε το βιβλίο που ο μπαμπάς μου έγραψε κατά το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική θα δείτε πως η ταινία μένει πιστή στο πρωτότυπο» τόνισε η κόρη του Σέλια.
Η περιήγηση στη Λατινική Αμερική στάθηκε για τον Τσε Γκεβάρα αποκαλυπτική, γιατί του έδειξε τη φτώχεια που μαστίζει το νότιο τμήμα της ηπείρου. Με τη συνείδησή του να έχει ξυπνήσει, ο Τσε ενώθηκε με τον Κάστρο στο Μεξικό, όπου ο νυν πρόεδρος της Κούβας συγκέντρωνε δυνάμεις για να ανατρέψει τη δικτατορία στη χώρα του.
Ο Ρέντφορντ έφθασε στην Κούβα την Παρασκευή, κατευθείαν μετά τη λήξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ Sundance, όπου η ταινία για τον κομαντάτε αποθεώθηκε από το κοινό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ανδρουλάκης: Δουλειά, όχι επικοινωνία, για να γίνουμε κυβέρνηση – Στις 27-29 Μαρτίου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Ζάκυνθος: 14χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο με πιστόλι
- Μακρόν: «Προτιμάμε τον σεβασμό από τους νταήδες» – Η Ευρώπη να εξετάσει τη χρήση του «εμπορικού μπαζούκα»
- Στο «σημείο μηδέν» ξανά οι έρευνες για την Λόρα – Τι αναζητούν οι αστυνομικοί
- LIVE: Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ
- Περισσότερες απορίες, παρά απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την παραίτηση των ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ




