Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Παράταση της θητείας των αρχηγών των τριών Επιτελείων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Παράταση της θητείας των αρχηγών των τριών Επιτελείων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Την παράταση της θητείας, κατά ένα χρόνο, των αρχηγών των τριών Επιτελείων αποφάσισε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Oι κρίσεις των υπολοίπων θα γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές.

43

Την παράταση της θητείας, κατά ένα χρόνο, των αρχηγών των τριών Επιτελείων αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Η απόφαση αφορά τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Παναγιώτη Χαρβάλα, τον αρχηγό του ΓΕΝ αντιναύαρχο Αντώνη Αντωνιάδη και τον αρχηγό του ΓΕΑ αντιπτέραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο Γ.Παπαντωνίου, η πρότασή του για παράταση της θητείας των παραπάνω, που προβλέπεται από το νόμο, έγκειται στο γεγονός ότι «η παρουσία τους ήταν πολύ θετική, πολύ δημιουργική και εποικοδομητική και συνέβαλαν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην ολοκλήρωση του μεγάλου προγράμματος μεταρρυθμίσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο προωθήθηκε την τελευταία διετία».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, η παραμονή τους για ακόμη ένα χρόνο κρίνεται χρήσιμη, «προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς πλέον αυτό το μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έφερε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας στο ύψιστο σημείο αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας και τις κατέστησε απόλυτα ικανές να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε απειλή ή επιβουλή».

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν κανονικά οι κρίσεις των υπολοίπων ή εάν θα υπάρξουν αλλαγές, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι, όπως έγινε και με τις εκλογές του 2000, που συνέπεσαν με περίοδο κρίσεων, θα αναβληθούν για ένα μήνα, ώστε να γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές, με ευθύνη της κυβέρνησης που θα εκλεγεί στις 7 Μαρτίου.

«Εκτιμούμε ότι αυτό είναι μια θετική κίνηση για να εξαλείψει κάθε σκέψη ότι θα μπορούσαν οι κρίσεις να έχουν έναν χαρακτήρα μη απολύτως υπηρεσιακό. Για να προστατεύσουμε, λοιπόν, το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, κρίναμε ότι είναι σκόπιμο να γίνει αυτή η μικρή αναβολή για περίπου τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε.

Σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies