Τετρακόσιες χιλιάδες δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον
Η κιθάρα με την οποία έπαιξε ο Τζορτζ Χάρισον στην τελευταία συναυλία των Beatles πωλήθηκε την Κυριακή έναντι 434.750 δολαρίων σε δημοπρασία στο Χόλιγουντ. Το ίδιο μουσικό όργανο είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία του συγκροτήματος Let it Be.
53
Η κιθάρα με την οποία έπαιξε ο Τζορτζ Χάρισον στην τελευταία συναυλία των Beatles πωλήθηκε την Κυριακή έναντι 434.750 δολαρίων σε δημοπρασία στο Χόλιγουντ.
Όπως μετέδωσε το BBC, πρόκειται για μια κιθάρα Fender Rosewood Telecaster, την οποία το «σκαθάρι» είχε χρησιμοποιήσει και κατά τα γυρίσματα της ταινία του συγκροτήματος Let it Be.
Η τελευταία φορά που ο Τζορτζ Χάρισον είχε παρουσιαστεί με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο ήταν στην τελευταία εμφάνιση των Beatles, στην ταράτσα της δισκογραφικής εταιρίας Apple Records, στο Λονδίνο, στις 30 Ιανουαρίου 1969.
Ο διάσημος μουσικός είχε χαρίσει την κιθάρα του το 1969 στον μουσικό Ντελάνι Μπράμλετ, ο οποίος την παραχώρησε πρόσφατα σε δημοπρασία.
Η πρώτη προσπάθεια πώλησής της έγινε στο Λονδίνο, ωστόσο το ποσό που προσφέρθηκε δεν κρίθηκε ικανοποιητικό. Σήμερα, ωστόσο, προσφέρθηκαν 434.750 δολάρια, με αποτέλεσμα το μεγάλης συναισθηματικής αξίας μουσικό όργανο να αλλάξει χέρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα
- Ιράν: Η καταστροφή δεν είναι πολιτική επιτυχία – Ο πόλεμος των ΗΠΑ χωρίς στρατηγική τέλους του παιχνιδιού
- Και η Φινλανδία στον χορό των πυρηνικών – Θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασής τους στο έδαφός της
- Η ΔΕΑΒ έσωσε την ΑΕΚ (και όχι μόνο) από την… ΔΕΑΒ!



