Διατηρητέα κηρύχθηκαν τα κτίσματα και ο χώρος στο Τατόι και το Πολυδένδρι Λάρισας
Νεώτερα μνημεία κηρύχθηκαν τα κτίρια των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι και το Πολυδένδρι Λάρισας από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να κηρύξει το εσωτερικό των κτιρίων διατηρητέο.
30
Νεώτερα μνημεία κηρύχθηκαν τα κτίρια των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι και το Πολυδένδρι Λάρισας από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να κηρύξει το εσωτερικό των κτιρίων διατηρητέο δεδομένου ότι είναι κλειστά και δεν έχει γίνει καταγραφή των αντικειμένων.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας της Παρασκευής, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο προέκυψε ότι χρήζουν προστασίας τα 35 κτίρια του Τατοΐου, τα δύο στο Πολυδένδρι και ο χώρος στο Τατόι με τις γέφυρες, τις λίμνες, τα αγάλματα, τα λιθόστρωτα και τις μάντρες.
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Κ.Στάματόπουλος κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια στο Τατόι έχουν μπαζωθεί χαντάκια, μπήκαν μπουλντόζες, ενώ φημολογείται ότι το μεγάλο Αμπέλι θα διαμορφωθεί σε ελικοδρόμιο για τη διαφυγή των επισήμων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Πάντως, τόσο το υπουργείο Πολιτισμού όσο και ο γενικός γραμματέας της «Αθήνα 2004» διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα διαμόρφωσης ελικοδρομίου για τους Αγώνες.
Σημειώνεται ότι τα κτίρια στο Πολυδένδρι της Λάρισας κηρύχθηκαν διατηρητέα ως δείγματα ιδιαίτερης λαϊκής αρχιτεκτονικής των 19ου και 20ού αιώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα
- Ιράν: Η καταστροφή δεν είναι πολιτική επιτυχία – Ο πόλεμος των ΗΠΑ χωρίς στρατηγική τέλους του παιχνιδιού
- Και η Φινλανδία στον χορό των πυρηνικών – Θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασής τους στο έδαφός της
- Η ΔΕΑΒ έσωσε την ΑΕΚ (και όχι μόνο) από την… ΔΕΑΒ!



