Ο «Όλιβερ Τουίστ» επιστρέφει στον κινηματογράφο με τη ματιά του Ρ.Πολάνσκι
Στη μεγάλη οθόνη πρόκειται να μεταφέρει ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι το κλασικό μυθιστόρημα Όλιβερ Τουίστ. Τα γυρίσματα της συγκινητικής περιπέτειας του ορφανού ήρωα του Καρόλου Ντίκενς αρχίζουν το καλοκαίρι του 2004.
51
Στη μεγάλη οθόνη πρόκειται να μεταφέρει ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι το κλασικό μυθιστόρημα Όλιβερ Τουίστ. Τα γυρίσματα της συγκινητικής περιπέτειας του ορφανού ήρωα του Κ.Ντίκενς αρχίζουν το καλοκαίρι του 2004 με πρωταγωνιστές Βρετανούς ηθοποιούς.
Το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας θα ανήκει στον Ρόναλντ Χάργουντ, ο οποίος απέσπασε επίσης βραβείο Όσκαρ για τον Πιανίστα. «Οι σημερινοί νέοι δεν γνωρίζουν τον Όλιβερ Τουίστ και η συνάντηση των κόσμων του Ντίκενς και του Πολάνσκι θα είναι ενδιαφέρουσα» σημειώνει ο παραγωγός Ρόμπερτ Μπενμούσα.
Ο 70χρονος σκηνοθέτης Ρ.Πολάνσκι, δημιουργός της Τσάιναταουν και του Μωρού της Ρόζμαρι, δήλωσε από τη Γαλλία ότι η δική του ερμηνεία του κλασικού μυθιστορήματος του Κ.Ντίκενς έρχεται κατόπιν… έντονων πιέσεων από τα δύο του παιδιά ηλικίας πέντε και δέκα ετών.
Όπως επισημαίνει το BBC, από τις δεκάδες κινηματογραφικές εκδοχές του Όλιβερ Τουίστ ξεχώρισε η ταινία του 1948 με τον σερ Αλεκ Γκίνες στο ρόλο του Φάγκιν, καθώς και το μιούζικαλ Όλιβερ! του 1968 με τους Χάρι Σεκόμπ, Όλιβερ Ριντ και Μαρκ Λέστερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτερα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα
- Ιράν: Η καταστροφή δεν είναι πολιτική επιτυχία – Ο πόλεμος των ΗΠΑ χωρίς στρατηγική τέλους του παιχνιδιού
- Και η Φινλανδία στον χορό των πυρηνικών – Θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασής τους στο έδαφός της



