Στα 2,5 εκατ. τα εισιτήρια που «έκοψαν» τα θερινά σινεμά
Στα 2,5 εκατ. φτάνουν τα εισιτήρια που «έκοψαν» φέτος τα θερινά σινεμά. Ένα εκατ. θεατές προσέλκυσαν οι ταινίες πρώτης προβολής, 50.000 οι επανεκδόσεις, ένα εκατ. οι συνεχιζόμενες από το χειμώνα προβολές, ενώ μόνο το Matrix Reloaded 500.000 σινεφίλ.
43
Στα 2,5 εκατ. φτάνουν τα εισιτήρια που «έκοψαν», πανελλαδικά, τη φετινή περίοδο τα θερινά σινεμά.
Όπως αναφέρουν τα Νέα την Τετάρτη, ένα εκατ. θεατές προσέλκυσαν οι ταινίες πρώτης προβολής, 50.000 οι επανεκδόσεις, ένα εκατ. οι συνεχιζόμενες από το χειμώνα προβολές, ενώ μόνο το Matrix Reloaded, που ξεκίνησε να προβάλλεται στις αρχές Μαΐου, συγκέντρωσε 500.000 σινεφίλ.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μία εντυπωσιακή αύξηση 5% στο κοινό των θερινών κινηματογράφων, σε αντίθεση με τις χειμερινές αίθουσες όπου διαπιστώνεται μείωση της τάξεως του 15%.
Από τις επανεκδόσεις, πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού έρχεται η ταινία του Λουκίνο Βισκόντι Ο αθώος (17.000 εισιτήρια) και ακολουθούν οι παραγωγές: Αγριες Φράουλες (10.000 εισιτήρια), Ο δολοφόνος έρχεται κάθε βράδυ (8.000 εισιτήρια), Τα φτερά του έρωτα. Οι Βιτελόνοι (7.500 εισιτήρια) και Μία νύχτα στην όπερα (7.000 εισιτήρια).
Στις ταινίες α προβολής, στην πρώτη θέση βρίσκεται η παραγωγή Ασκήσεις Ηρεμίας, με 142.000 εισιτήρια και ακολουθούν οι ταινίες:
– Οι Αγγελοι του Τσάρλι: Δράση πέρα από τα όρια (133.000 εισιτήρια).
– Οι μαχητές των δρόμων (85.000 εισιτήρια).
– Το σπίτι της… τρελής (48.000 εισιτήρια).
– Ταυτότητα (43.000 εισιτήρια).
– Τηλε-φονικός θάλαμος (40.000 εισιτήρια).
– Ακρως εμπιστευτικό (36.000 εισιτήρια).
– Ο κυνηγημένος (30.000 εισιτήρια).
– Οι συμπέθεροι (25.500 εισιτήρια).
– Ο τιμωρός (22.000).
Αξιοσημείωτη είναι και η επιτυχία που σημείωσαν πολλές «καλλιτεχνικές» ταινίες, όπως το φιλμ Δευτέρες με λιακάδα (16.000 εισιτήρια), καθώς και οι ταινίες: 101 Ρέικιαβικ (9.000 εισιτήρια), Μικρές απιστίες (9.500 εισιτήρια), Ο Μπαλζάκ και η μικρή Κινέζα ράφτρα (6.000 εισιτήρια) και Τέσσερις κηδείες για έναν γάμο (5.500 εισιτήρια).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια





