Στην Πακιστανή σκηνοθέτιδα Σ.Σουμάρ το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ του Λοκάρνο
Η Πακιστανή σκηνοθέτις Σαμπιχά Σουμάρ είναι η νικήτρια της Χρυσής Λεοπάρδαλης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο για την ταινία της Σιωπηλά Νέρα, η οποία εξετάζει τη σχέση μίας χήρας και του γιου της καθώς αυτός στρέφεται στον ακραίο ισλαμισμό.
51
Η Πακιστανή σκηνοθέτις Σαμπιχά Σουμάρ είναι η νικήτρια της Χρυσής Λεοπάρδαλης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο για την ταινία της Σιωπηλά Νέρα (Khamosh Pani), η οποία εξετάζει τη σχέση μίας χήρας και του γιου της καθώς αυτός στρέφεται στον θρησκευτικό εξτρεμισμό μετά το 1979.
Όπως αναφέρει το BBC, κατά την απονομή του πρώτου βραβείου του διάσημου Φεστιβάλ της Ελβετίας η Σαμπιχά Σουμάρ επισήμανε πως τα Σιωπηλά Νερά, η πρώτη της κινηματογραφική ταινία, είναι και η πρώτη του είδους που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Πακιστάν.
Το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απέσπασε ο ρουμανικής καταγωγής Καλίν Νετζέρ για την ταινία του Μαρία (την ιστορία μίας μητέρας επτά παιδιών που στρέφεται στην πορνεία για να συντηρήσει την οικογένειά της), ενώ ο Σερμπάν Ιονέσκου έλαβε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στο ίδιο φιλμ.
Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού μοιράστηκαν η Ντιάνα Ντουμπράβα, πρωταγωνίστρια στην ταινία Μαρία, η Χόλι Χάντερ για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία 13 και η Κίρον Χερ για την ερμηνεία της στα Σιωπηλά Νερά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύλληψη υπόπτου για τις πυρκαγιές στη Χιλή – Στους 21 οι νεκροί
- Πως η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή – Τι θα γίνει στην Αττική
- Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS
- Τέμπη: Τι αποκαλύπτουν «χαμένα» έγγραφα
- ΑΑΔΕ: Ποια εισοδήματα και παροχές δεν πιάνει το ραντάρ της Εφορίας





