Το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης «Ζορζ Μπρακ: Κανόνες και Συγκίνηση»
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Ιουνίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο η έκθεση Ζορζ Μπρακ: Κανόνες και Συγκίνηση. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό την επομένη, 29 Ιουνίου.
43
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Ιουνίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο η έκθεση Ζορζ Μπρακ: Κανόνες και Συγκίνηση.
Η έκθεση, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό την επομένη, 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου, φιλοξενεί περίπου 150 έργα του Μπρακ, μεταξύ των οποίων ελαιογραφίες, έργα σε χαρτί, χαρακτικά, γλυπτά και κεραμικά.
Όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο δημιουργός, ο οποίος μαζί με τον Πικάσο θεμελίωσε τον κυβισμό, γνώμονας της δημιουργίας του ήταν «ο κανόνας που διορθώνει τη συγκίνηση».
Τους επισκέπτες θα «ξεναγεί» στην έκθεση ένας πληρέστατος κατάλογος, ο οποίος περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή του Μπρακ, φωτογραφίες και κείμενα.
Παράλληλα, την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματιστεί μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Οι μύθοι στην τέχνη του 20ού αιώνα». Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η πρύτανις και πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μήνυμα του Φουστέρ για την επιστροφή στο Καραϊσκάκη: «Μεγάλα συναισθήματα, μια ανάμνηση για πάντα»
- Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε με νέο άλμπουμ και μικρές ιστορίες σχέσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό
- Warriors: Μια δυναστεία στο λυκόφως



