38

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Χρήστου Καπράλου Η Μάνα, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

«Η Βουλή των Ελλήνων εκπληρώνει σήμερα το συμβολικό της χρέος απέναντι στην πιο ιερή μορφή της ανθρώπινης ύπαρξης: τη μάνα» είπε ο κ. Κακλαμάνης, αιτιολογώντας την απόφαση να στηθεί το σπουδαίο αυτό άγαλμα του Χρήστου Καπράλου, ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής, στον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί βουλευτές, ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, γυναίκες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ